O rețetă perfectă pentru zilele friguroase. Modalitatea de preparare a supei merită toate eforturile, și are vei obține un rezultat foarte delicios.
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
Ingredientele necesare:
- 500 g dovleac curăţat
- 1 ceapă medie
- ¼ rădăcină de ţelină
- 1 morcov mediu
- 3-4 cartofi medii
- 1 l bulion de pui sau de legume
- 200 ml frişcă de 15% grăsime
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- oregano (sau alte ierburi aromatizate după gust)
- parmezan (pentru servire)
- seminţe de dovleac (pentru servire)
Pentru început curăţăm dovleacul de seminţe şi coajă. Curăţăm legumele. Ceapa, rădăcina de ţelină şi morcovul le tăiem cuburi medii, iar cartofii şi dovleacul – cuburi mai mari.
Încingem la foc mediu un castron şi călim pe ulei de măsline ceapa, rădăcina de ţelină şi morcovul pentru aproximativ 3 minute.
Adăugăm cartofii şi dovleacul şi lăsăm totul la foc pentru încă 2 minute. Turnăm bulionul pînă la nivelul legumelor şi lăsăm acestea să fiarbă aproximativ 15 minute sau pînă cînd cartofii sînt gata.
Cu ajutorul blenderului mărunţim legumele pînă cînd supa capătă consistenţa unei creme fine. Adăugăm frişca, sarea, piperul negru proaspăt măcinat şi ierburile aromatizate după gust. Mixăm totul cu blenderul şi lăsăm supa la foc încet pentru aproximativ 5 minute, amestecînd supa din cînd în cînd.
*se recomandă a se amesteca pentru a evita lipirea acesteia de fundul castronului.
Supa-cremă de dovleac este gata şi se serveşte cu parmezan ras şi seminţe de dovleac.