Este o supă rece de vară de origine bulgărească. Taratorul nu încinge bucătăria și nici nu îngreunează stomacul.
Ingredientele sunt pentru patru porții:
- 1 castravete mare
- 750 grame de iaurt
- 2 căței usturoi
- 125 ml de lapte
- Mărar proaspăt
- 1 lămâie
- 1 lingură ulei
- 50 gr nuci
- Sare, piper, boia pentru ornat
- 4 lingurițe ulei de nuci pentru ornat (opțional)
Mod de preparare:
- Cureți castravetele, storci sucul de lamâie, cureți usturoiul.
- O treime din castravete îl lași pentru ornat, iar restul îl tai în două și scoți semințele din el, apoi îl toci mărunt.
- Pasezi cuburile de castravete cu iaurtul, laptele, sucul de lamâie, usturoiul, mărarul, uleiul și pui după gust sare și piper.
- Pune supa la frigider timp de 30 min.
- Pune supa în bol și deasupra presară cubulețele de castravete rămas, inclusiv miezul de nucă pisat, adaugă un fir de mărar, puțină boia și o linguriță de ulei de nuci.
Poftă bună!
Sursa: http://www.cevabun.ro