Ce poate fi mai delicios decât o tartă cu multe fructe în zilele toride de vară. Se prepară foarte uşor şi totodată conţine o diversitate de vitamine, datorită fructelor.
Ingrediente:
- 5 ouă;
- 3 linguri ulei;
- 4 linguri zahăr;
- 5 linguri făină;
- 2 linguri apă;
- o jumătate linguriţă cu praf de copt;
- 400 g amestec de fructe (mere, caise, afine, mure).
Mod de preparare:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până se albesc. Se adaugă apa, uleiul şi se mixează în continuare.
Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se încorporează uşor. Se cerne făina amestecată cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie. Compoziţia se răstoarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit timp de 20 minute. Se scoate, se aşază fructele după imaginaţia fiecăruia, se unge cu un sirop concentrat de zahăr sau cu miere încălzită şi se mai dă la cuptor pentru încă 20 minute la foc potrivit, până când aluatul este copt şi fructele rumene.
Se serveşte rece, glazurată cu ciocolată albă şi cu un sirop de fructe.
Poftă bună!
Sursa: http://www.click.ro