De Crăciun, avem dreptul moral să ne răsfățăm cu un desert. Cea care va vrăji lângă bucătarul de la Online Cooking cu ”Zahăr Cinci Inimioare” este Irina Ursu, o gospodină model și o mamă a 3 copii adorabili.

Ingrediente:
- Pentru Blat:
- 400 gr de făină
- 200 gr zahăr ”Cinci Inimioare”
- 1 pachet praf de copt
- 1 pachet de unt, încălzit la temperatura camerei
- 1 ou
Pentru crema Pasticerra:
- 4 gălbenușuri
- 1 plic cu zahăr vanilat
- 300 gr de zahăr ”Cinci Inimioare”
- 1 l de lapte
- 150 gr de făină
Pentru ornare:
- Fructe cât mai colorate:
- Mere, citrice, banane
Mod de preparare:
- De astă dată am ales un desert cu puține calorii, pe bază de cremă Pasticerra, care este asemănătoare la gust și consistență cu cea folosită la prepararea tortului Napoleon.
- Amestecă făina, zahărul și praful de copt.
- Adaugă pe centru un ou și începe să frămânți aluatul. O poți face într-un vas sau pe masă.
- Untul încălzit la temperatura camerei te va ajuta să frămânți aluatul mai calitativ.
- Din ingredientele propuse vei obține aluat pentru două tarte. O parte din el îl poți înveli în peliculă alimentară și păstra la congelator pentru o altă ocazie.
- Tarta va sta la cuptor 15 minute, la 180 de grade C.
Crema Pasticerra:
- Pune 1 l de lapte la foc
- Pentru crema Pasticerra, separă gălbenușurile de albușuri. Vom avea nevoie doar de gălbenușuri.
- Amestecă intens. Adaugă zahăr vanilat, 350 gr de zahăr ”Cinci Inimioare”, 150 gr de făină.
- Acest conținut se va amesteca cu laptele abia încălzit la foc.
- Nu depăși temperatura dar și timpul de preparare al cremei.
- În momentul în care simți că se îngroașă conținutul, ia cratița de pe foc.
- Atât crema cât și tarta trebuie să fie răcite înainte de a fi ornate.
- Tarta va fi înfrumusețată cu fructe proaspete. În cazul în care va fi savurată mai târziu, e de dorit să preparați fructele în gelatină, ca să nu-și schimbe culoarea.
În doar 40 de minute ai un desert demn de laude!
