Tortul cu mascarpone și căpșuni are, în ciuda aparenței spectaculoase, o rețetă simplă, care nu necesită deloc gătire. Singura grijă trebuie acordată ingredientelor. Și siluetei…
Aveți nevoie de:
30 pişcoturi
12 bucăți de căpșuni
1 pahar de mascarpone
1/2 pahar frişcă lichidă (minim 23% grăsime)
1/4 pahar de zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Fructe se amestecă cu o cană zahăr pudra şi se strivesc uşor cu furculiţa până se face ceva zeamă.
2. Brânza mascarpone se amestecă cu zahăr pudra şi frişcă lichidă.
3. Puneţi hârtie de copt pe fundul tăvii şi pe laterale, ca să vă fie mai uşor să o desprindeţi. Rupeţi pişcoturile în bucăţi aproximativ egale. Puneţi-le direct într-o tavă (de 28 cm) cu inel detașabil.
4. Peste primul strat de pişcoturi puneţi un strat subţire de fructe cu zeamă (practic acestea vor înmuia pişcoturile) şi apoi un strat de cremă de mascarpone.
5. Ornaţi cu fructele proaspete. Fructele de ornament pot varia în funcţie de preferinţe: căpşuni, zmeură, afine ori chiar boabe de rodie.