Acest tort de ciocolata fara gluten este gustos si, mai mult, nu trebuie sa folositi niciun fel de faina!
Pentru ornat puteti alege frisca simpla sau, daca vreti un gust mai aromat, puteti adauga cateva lingurite de cafea rece in frisca. Pentru amatorii de fructe, puteti pasa aproximativ o cana de fructe de padure, adaugand-o apoi in frisca si amestecand bine.
Ingrediente:
- 120 ml apa
- 160 g zahar
- 140 g ciocolata cu lapte
- 200 g ciocolata neagra
- 200 g unt topit
- 5 oua
- 5 ml esenta de vanilie
Daca veti respecta reteta, tortul de ciocolata fara gluten ar trebui sa arate ca in poza de mai jos, adica intr-un mare fel.
Preparare:
- Imbracati interiorul formei de tort cu hartie de copt si preincalziti cuptorul la 180o Celsius.
- Amestecati apa si 100 grame zahar si puneti-le pe foc intr-o oala, la foc mediu.
- Cand incepe sa fiarba dati la o parte oala, adaugati ciocolata si amestecati pana cand se topeste complet. Adaugati si untul topit, apoi lasati la racit 10 minute.
- Intre timp, bateti cu mixerul ouale, restul de zahar si esenta de vanilie, pentru aproximativ 10 minute.
- Incorporati cu grija amestecul de ciocolata in ouale batute. Incercati sa nu amestecati prea mult, deoarece amestecul isi poate pierde din volum.
- Turnati in forma de tort pregatita si dati la cuptor pentru 30 de minute, sau pana cand puteti introduce o scobitoare care sa iasa curata din tort.
- Dupa ce se raceste complet puteti aduga frisca deasupra.
Atentie la ciocolata folosita, asigurati-va ca nu contine gluten! Doar astfel, puteti fi siguri ca savurati fara riscuri un tort de ciocolata fara gluten.
sursa: nutritie.restomania.ro