Cel mai bun desert care ne aduce aminte de copilărie se poate face foarte ușor și acasă. Iată cum faci turtă dulce de casă, după rețeta clasică!
INGREDIENTE
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
Rețetă clasică de turtă dulce:
Amestecă untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, într-o crăticioară, pe focul mic. Dă de pe foc după ce s-a omogenizat compoziția și lasă la răcit. Între timp, amestecă ingredientele uscate (tot ce a rămas, cu excepția ouălor). Combină amestecul de unt topit cu ingredientele uscate. Bate ouăle și adaugă-le peste.
Frământă lent, dar ferm aluatul de turtă dulce, până vei obține o pastă omogenă. Dacă încă ți se lipește de mâini, înseamnă că îi mai trebuie făină. Adaugă făină puțin câte puțin până ajungi la consistența dorită – aluatul final trebuie să fie elastic și nelipicios. Acoperă vasul în care e aluatul cu un prosop curat și lasă să crească cel puțin 30 de minute.
Preîncălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaie de copt. Formează biluțe de turtă dulce din aluat și pune-le pe tavă, păstrând distanță de 1-2 cm între ele ca să aibă loc să crească fără să se lipească.
Dă-le la cuptor 10-15-20 de minute (în funcție de cât de mari ai format turtele), verificând din când în când să nu se ardă.
Turta dulce de casă este gata și numai bună de mâncat. Îți dorim poftă bună!