Dacă vrei să încerci ceva cu totul și cu totul special, dar foarte simplu de făcut atunci prepară un cheesecake japonez! Este delicios, special și foarte gustos.
Ingrediente: 300 grame de brânză de vaci proaspată și dulce,trei linguri de smântână dulce, nefermentată, degresată, 50 de grame de unt, 4 ouă, 100 de grame de zahăr, o lingură de amidon de porumb, 150 mililitri de lapte, coajă de lămâie, o lingură de suc de lamaie.
Mod de preparare
- Freacă bine brânza de vaci cu smântâna. Foloseşte un mixer la viteză mică și eventual, dacă brânza este mai aspră trece totul printr-o sită metalică. Amestecul trebuie să fie fin, spumos, dar dens.
- Freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și, după ce se albesc adaugă amidonul și omogenizează bine.
- Adaugă peste crema de gălbenuș laptele fierbinte, în fir subțire, amestecând cu viteză (cu mixerul) până se omogenizează și lasă crema să se răcească complet.
- Topeşte untul și adaugă-l în crema de brânză și omogenizează bine.
- Pune amestecul de brânză în crema de ouă (numai după ce este perfect rece) și adaugă sucul și coaja de lămâie.
- Bate albușurile. Adaugă restul de zahăr în albuș și bate până devine tare ca pentru bezele.
- Încorporează spuma de la albușuri în patru transe în compoziția de branză.
- Finalul este o compoziție moale, care curge.
Se pune într-o tavă rotunda sau de chec tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune într-o altă tavă în care se toarnă apă fierbinte până la jumătatea compoziției de cheesecake japonez și se coace la 150 C, timp de o oră. Temperatura și apa fierbinte din tava de copt sunt esențiale pentru a ajuta prajitura cheesecake japonez să crească lent și încet pentru a nu se crăpa. Dupa ce e gata, prăjitura trebuie lăsată să se răcească în cuptor.