Salata aceasta nu aduce ceva nou – are acelaşi gust al unui olivier clasic, doar că include ingrediente cât se poate de sănătoase pentru tine şi familia ta, fiind digerată foarte uşor şi arătând spectaculos pe masă.
Pentru a găti o salată ,,olivier’’ cu maioneză de casă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru salată: 4 cartofi fierţi de mărime medie; 2 morcovi fierţi; 4 ouă fierte; o cană (240ml) de mazăre conservată; 2-3 castraveţi muraţi; piept de pui fiert (la dorinţă).
Cum să prepari o maioneză de casă cu lapte?
Avantajul acestui sos este că nu conţine atât de mult ulei precum alte tipuri de maioneze preparate în condiţii de casă şi foloseşte în preparare gălbenuşul de ou fiert şi nu crud.
Vei avea nevoie de 200ml de lapte de 2% grăsime, 2 linguri de făină, 1 gălbenuş fiert de ou de casă, 2 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de muştar, sare şi piper după gust (pentru cantităţile de legume prezentate mai sus e posibil să ai nevoie de o porţie dublă de sos).
Mod de preparare:
Se mestecă făina cu laptele rece după care se pune compoziţia la foc mic mestecând continuu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă amestecul la răcit. În masa cremoasă rece se pun gălbenuşul de ou fiert, muştarul, uleiul, sarea şi piperul. Se omogenizează cu blender-ul, iar la final se adaugă zeama de lămâie.
Ai obţinut un dressing cremos, dietetic şi gustos, care sclipeşte în legumele tale. Poftă bună!