Știm că sunt bombe calorice, știm că sunt în lista neagră a dietologilor. Dar cine poate trece indiferent pe lângă o porție de gogoși. Îndemnul nostru este să-i gătiți cu plăcere, dar să-i mâncați cu acuratețe, fără excese. În săptămâna postului mare la Online Cooking cu Zahăr Cinci Inimioare bucătarul Lo Chef, Marian Danu, va găti un desert pe săturate.
Atunci când în casă apar pofte de maxima urgență și nu avem timp, gogoșii americani, cum li se mai spune, sunt salvarea.
Ingrediente:
- 500 g făină de grâu
- 5 linguri de zahăr ”Cinci Inimioare”
- 7 g drojdie uscată,
- Un pic de sare
- 3-4 linguri de ulei,
- Coajă rasă de lămâie
- Aromă de vanilie
- 250 ml apă caldă
- Ulei pentru prăjit,
- Zahăr pudră ”Cinci Inimioare”
Mod de preparare:
În făina cernută preventiv punem drojdia uscată, zahărul, coaja de lămâie mărunțită, aroma de vanilie.
Adăugăm, treptat, un pahar cu 250 de ml de apă călduță.
Nu trebuie să uităm să adăugăm și 3 linguri de ulei ca aluatul să se frământe mai ușor.
Vasul se pune de-o parte, la cald, timp de 30-40 de minute, până aluatul își dublează consistența.
Din acest aluat putem face covrigei sau gogoși, vor fi la fel de apetisanți. Puteți să vă implicați în procesul de gătire și copiii. Le va fi distractiv.
Gogoșii se prăjesc în ulei bine incins, câte 1-2 min pe fiecare parte.
Puneți-le pe un șervețel de hârtie, care va absorbi grăsimile.
Pe final, gogoșii vor fi ornați cu zahăr pudră ”Cinci Inimioare” și gem de fructe.
Ținem să vă reamintim că oricât de gustoși ar fi, trebuie să știți norma la gogoși. E preferabil să-i mâncați dimineața, la ceai, în niciun caz în partea a doua a zilei.