Ușor de gătit și tare buni la gust: Gogoși de post!

Știm că sunt bombe calorice, știm că sunt în lista neagră a dietologilor. Dar cine poate trece indiferent pe lângă o porție de gogoși. Îndemnul nostru este să-i gătiți cu plăcere, dar să-i mâncați  cu acuratețe, fără excese. În săptămâna postului mare la Online Cooking cu Zahăr Cinci Inimioare bucătarul Lo Chef, Marian Danu, va găti un desert pe săturate.

separator

Ușor de gătit și tare buni la gust: Gogoși de post!

Atunci când în casă apar pofte de maxima urgență și nu avem timp, gogoșii americani, cum li se mai spune, sunt salvarea.

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 5 linguri de zahăr ”Cinci Inimioare”
  • 7 g drojdie uscată,
  • Un pic de sare
  • 3-4 linguri de ulei,
  • Coajă rasă de lămâie
  • Aromă de vanilie
  • 250 ml apă caldă
  • Ulei pentru prăjit,
  • Zahăr pudră ”Cinci Inimioare”

Mod de preparare:

În făina cernută preventiv punem drojdia uscată, zahărul, coaja de lămâie mărunțită, aroma de vanilie.

Adăugăm, treptat, un pahar cu 250 de ml de apă călduță.

Nu trebuie să uităm să adăugăm și 3 linguri de ulei ca aluatul să se frământe mai ușor.

Vasul se pune de-o parte, la cald, timp de 30-40 de minute, până aluatul își dublează consistența.

Din acest aluat putem face covrigei sau gogoși, vor fi la fel de apetisanți. Puteți să vă implicați în procesul de gătire și copiii. Le va fi distractiv.

Gogoșii se prăjesc în ulei bine incins, câte 1-2 min pe fiecare parte.

Puneți-le pe un șervețel de hârtie, care va absorbi grăsimile.

Pe final, gogoșii vor fi ornați cu zahăr pudră ”Cinci Inimioare” și gem de fructe.

Ținem să vă reamintim că oricât de gustoși ar fi, trebuie să știți norma la gogoși. E preferabil să-i mâncați dimineața, la ceai, în niciun caz în partea a doua a zilei.

VIVI transparentVIVI Art Boutique – organizare de evenimente

Telefon de contact: 069389888
Adresa: str. Lev Tolstoi 24/1, of. 288

logo-LoChef-studiou-gastronomic300-pStudiou Gastronomic „Lo Chef”

Tel: + 373 68 13 85 78
+ 373 61 10 68 34

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Hainele care previn accidentele cardiovasculare
Articolul anterior
Soţia lui Stallone arată ca o puştoaică chiar după 17 de ani de la căsătorie
Articolul următor