Vezi ce face Lorena Bogza de când nu mai prezintă emisiunea tv

Prezentatoarea tv, Lorena Bogza, s-a retras temporar de pe micile ecrane. Vedeta este însărcinată cu primul ei copil şi se simte foarte bine.

separator
45046_10202247293176971_56585105_n

Recent a postat pe pagina sa de facebook imagini cu o prăjitură delicioasă, pe care a preparat-o în orele în care ar fi trebuit să aibă emisiunea tv.

Astăzi e luni, dar nu ne vedem. Asta, însă, nu înseamnă că stăm degeaba. M-a pălit un dor de eclere, savarine, boeme – prăjituri ale copilăriei mele. Aşa că am trecut la treabă (mai ales că prinţesa mea mi-a mai dat un răgaz). Şi iată ce bunătate a ieşit!!!  aceste boeme au exact gustul celor din copilărie. Şi sunt foarte uşor de făcut!”, a scris Lorena Bogza pe facebook.

1782451_10202712593849197_710856162_o

Dacă prezentatoarea ţi-a făcut poftă, iată reţeta prăjiturii “Boema”:

Ingrediente

  • 2 căni ulei
  • 2 căni apa
  • 2 căni zahar
  • pliculeţe vanilie
  • esenţă de rom
  • lămâie rasă
  • 1 cană nuci măcinate
  • 3 linguri cacao
  • faină cât cuprinde
  • 2 plicuri de glazură de ciocolată
  • 500 ml frişcă
  • 200 g ciocolată de menaj
  • Sirop
  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

Pentru blat se pune pe foc apa, zahărul, uleiul şi cacao până se topeşte zahărul, apoi se lasă la răcit 5 min, după care se adaugă faina, nuca pisată şi mirodenile şi se obţine o compoziţie ca şi cea de chec. Se dă la cuptor pentru 15-20 de min.

Siropul se face din 200 ml de apă cu 100 g de zahăr se dă în câteva clocote apoi se lasă la răcit.

Pentru crema de ciocolată se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frişcă lichidă, apoi se dă la frigider pentru 40 de minute după care se scoate şi se mixează.

Pentru decor se bate frişca şi se rade puţină ciocolată.

Ansamblarea: blatul răcit se taie în patrate se însiropează, apoi se toarnă glazura făcută după instrucţiunile după plic se lasă la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolată în forma de cerc apoi frişca tot cu un pos şi ciocolata rasă pe deasupra sau grilaje de ciocolată.

1898217_10202712595729244_1464026013_n

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Doliu în lumea modei. Află ce designer celebru s-a sinucis!
Articolul anterior
Ea va reprezenta Moldova la „Queen of the Universe 2014”
Articolul următor