Premiul 1 la concursul organizat de Zahăr Cinci Inimioare şi Unica.md a fost câştigat de Iana Perlova. Reţeta postată de ea – “Coşuleţe din foietaj cu cremă”, a acumulate cele mai multe voturi. Astfel, Iana a plecat acasă cu o carte “50 de reţete alese”, “Zahăr Cinci Inimioare” şi un abonament de 3 luni la Unica Sport.
Iana a descoperit cu un an în urmă pasiunea pentru gătit. Nu trece o zi fără să prepare ceva delicios, în special, dulciuri. Adoră bucătăria chinezească, dar nu renunţa nici la mămăliga tradiţională.
Iată reţeta “Coşuleţe din foietaj cu cremă”
Ingrediente: aluat foietaj, 500 ml lapte, 100 gr. zahăr, 4 gălbenuşuri de ou, 50 gr. făină, baton de vanilie, fructe de pădure, unt pentru ungerea formelor.
Mod de preparare:
Dezgheaţă aluatul foietaj. Pune 400 ml de lapte într-o cratiţă pe foc. Taie batonul de vanilie în jumătate şi pune-l în lapte. Bate gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare, adaugă făina şi restul de lapte. Laptele de pe foc nu trebuie să ajungă la fierbere. Când apar bulele, scoate batonul de vanilie şi adaugă compoziţia obţinută din gălbenuşuri. Amestecă continuu, la foc mic, până obţii o cremă consistentă. Lasă crema să se răcească, între timp taie aluatul în formă de pătrăţele de mărimea formelor. Unge formele cu unt topit şi pune pătrăţelele din aluat. Dă tava la cuptorul încălzit la 180 de grade celsius şi lasă-o timp de 15 minute până când cupele devin aurii. Scoate coşuleţele obţinute şi lasă-le să se răcească. Apoi toarnă cremă în fiecare cupă. Opţional poţi adăuga fructele tale preferate.