Alegerea perfectă în acest sezon. E timpul să profităm din plin de savoarea acestui produs.
Ingrediente:
2 vinete mici (cca 200 gr fiecare)
150 ml sos de rosii in stil grecesc
1 lingura rasa pasta de rosii
2 catei de usturoi
1/4 legaturica patrunjel
150 ml ulei extravirgin de masline
sare
Portii: 2 (fel principal); 4-5 (aperitiv)
Preparare
Se taie vinetele felii de 1.5 cm grosime. Se pune ulei intr-o cratita larga si se prajesc feliile de vinete pana se rumenesc usor pe fiecare parte (cca 3 minute / parte). Vinetele se coc in transe, fara a le inghesui, adaugand ulei la fiecare tura (am prajit in trei ture adaugand cate 1/3 din ulei la fiecare tura). Se scot vinetele fripte intr-un bol.
Daca ramane ulei in cratita se scurge. Se adauga usturoiul strivit si se caleste 1 minut. Se adauga sosul si pasta de rosii si 1/2 din patrunjelul tocat.
Se aseaza feliile de vinete inapoi in cratita. Se presara cu sare. Se toarna 200 ml apa si se scutura tigaia sa se aseze bine feliile in sos. Cu o lingura luati sos si turnati peste vinetele de deasupra.
Se aduce la fierbere si se da focul le mediu spre mic. Se fierbe cu capac 10 minute. In timpul fierberii nu amestecati in oala, doar o scuturati cu miscari fata-spate, ca sa nu se rupa vinetele. Daca dupa acest timp uleiul nu s-a adunat deasupra sosului (pe marginea cratiteti), mai fierbeti fara capac inca 5 minute.
Presarati restul de patrunjel. Serviti cald, cu paine proaspata. Sunt bune reincalzite.
sursa: e-retete.ro