Salată de conopidă!

Iar după ce te-ai făcut frumoasă este cazul să prepari și ceva delicios și cum altfel decât sănătos. Ira Iacoveț, una dintre câștigătoarele unui concurs organizat de noi, ne învață cum să gătim o rețetă de mâncare de post, iar dovada că e posibil de realizat așa o bunăciune e chiar fotografia expediată de către autoare!

Deci, spor la treabă și chiar poftă bună!


Ingrediente:

1 conopidă (500 gr)

Dressing

1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1 ardei gras roșu (proaspat sau copt)
1/2 legăturică de pătrunjel
2 fire mărar
3 linguri  de ulei de măsline
1-2 linguri suc lamaie
1/4 linguriță oregano
sare, piper după gust

Mod de preparare:

Se desface conopida buchețele și se pune într-o oală cu apă sărată care fierbe. Se lasă la fiert maxim 10 minute după care se scurge.
Se pun într-un robot toate ingredientele pentru dressing și se mixează până totul e mărunțit.

Se toarnă dressingul peste conopidă și se amestecă bine. Se mai adaugă sare și piper dacă e necesar și lasă să stea măcar 10 minute să se amestece aromele.

Salata este gata!

 

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Reduceri semnificative oferite de centrul stomatologic „Occident”!
Articolul anterior
Cel mai scump brad de sărbători!
Articolul următor
Close menu