Iar după ce te-ai făcut frumoasă este cazul să prepari și ceva delicios și cum altfel decât sănătos. Ira Iacoveț, una dintre câștigătoarele unui concurs organizat de noi, ne învață cum să gătim o rețetă de mâncare de post, iar dovada că e posibil de realizat așa o bunăciune e chiar fotografia expediată de către autoare!
Deci, spor la treabă și chiar poftă bună!
Ingrediente:
1 conopidă (500 gr)
Dressing
1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1 ardei gras roșu (proaspat sau copt)
1/2 legăturică de pătrunjel
2 fire mărar
3 linguri de ulei de măsline
1-2 linguri suc lamaie
1/4 linguriță oregano
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se desface conopida buchețele și se pune într-o oală cu apă sărată care fierbe. Se lasă la fiert maxim 10 minute după care se scurge.
Se pun într-un robot toate ingredientele pentru dressing și se mixează până totul e mărunțit.
Se toarnă dressingul peste conopidă și se amestecă bine. Se mai adaugă sare și piper dacă e necesar și lasă să stea măcar 10 minute să se amestece aromele.
Salata este gata!