Timpul cald de afară te scoate, vrei nu vrei, la iarbă verde. Şi, decât să te pricopseşti cu câteva kg în plus în urma refugiului în natură, mai bine te alimentezi sănătos şi îţi îmbogăţeşti organismul cu o doză bună de vitamine.
Mai jos ai o reţetă italiană de salată din legume la grătar. Învaţă cum poţi s-o prepari.
Ingrediente:
- 4 ardei graşi sau kapia roşii
- 2 vinete mici
- 2 dovlecei mici
- 6 ciuperci mari
- 3 cepe roşii
- 3 roşii tari (opţional)
- 6-8 liguri ulei de măsline
- 3-4 linguri oţet balsamic (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălă legumele, mai puţin ceapa. Curăţă ceapa, taie legumele în felii groase de 1 centimetru şi unge-le cu ulei de măsline, presărându-le cu puţină sare şi piper.
Frige legumele pe grătar sau plită. Legumele trebuie să fie rumenite la suprafaţă.
Fii atentă:
dacă vrei să foloseşti şi roşii, care vor da o notă plăcută, acidă, salatei tale, ai grjă când le întorci, deoarece sunt fragile după gătire. Aşază-le ultimele pe platou şi nu mai amesteca.
După ce ai pregătit legumele, montează-le intercalate pe un platou de servire.
Stropeşte-le cu ulei de măsline şi oţet balsamic, sare şi piper după gust.
Lăsă-le aşa să se infuzeze 30 de minute înainte de a fi servite.
Legumele la grătar se servesc ca atare, la temperatura camerei, cu bucăţi de brânză (telemea, feta, etc.) sau pe post de garnitură pentru carne sau peşte fript la grătar.
Poftă bună!