Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru salată:

  • 1 macrou proaspăt (circa 500g);
  • 1 lămâie;
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • 4 cartofi (medii);
  • ½ ardei gras roşu;
  • pătrunjel;
  • mărar;
  • sare şi piper.

Taie macroul fileuri şi îndepărtează-i şira spinării. Spală fileurile şi aşază-le pe o farfurie. Asezonează-le cu un amestec preparat din zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi câteva frunzuliţe de pătrunjel tocat. Acoperă vasul cu folie alimentară, pune-l în frigider şi lasă fileurile să se marineze peste noapte.

1. Aşază cartofii întregi într-o oală, toarnă peste ei apă rece şi un praf de sare şi pune-i la fiert (cartofii fierţi nu trebuie să se sfărâme); scurge-i de apă şi lasă-i la răcit.

2. Spală ardeiul şi taie-l în fâşii subţiri. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cubuleţe. Pune peste ei ardeiul gras, sare, piper, după gust, ulei şi puţin pătrunjel tocat.

3. Scoate peştele din marinată, taie-l în bucăţele, pune-l în salata de legume. Decorează cu mărar şi serveşte.

Ştiai că…
Obiceiul de a consuma peşte crud provine din Extremul Orient? Trebuie reţinut însă faptul că procedeul marinării peştelui diferă de prepararea clasicului sushi japonez, care presupune ca acesta să fie făcut fileuri în momentul servirii.

Reţetă preluată din „Aperitive”

Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.

Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Cum să prepari un pesto de leurdă din trei ingrediente sănătoase!

 E primăvară şi ai nevoie de multe vitamine, iar preparea unui pesto de leurdă este binevenită pentru a-ţi suplini carenţa de nutrienţi. Leurda conţine multă vitamina A, C, seleniu, crom şi substanţe cu efect antioxidant. Nucile sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3 şi cel mai bogat aliment în cupru şi zinc.

separator

pesto_de_leurda5th_47115000

Cum să prepari un pesto de leurdă cu nucă?

Este foarte simplu! Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 legătură de leurdă proaspătă
  • 50 g miez de nucă
  • ulei de măsline
  • puţină sare, după gust.

Mod de preparare

  1. Spală în mai multe ape frunzele de leurdă și lasă-le la scurs.
  2. Pune într-un robot frunzele de leurdă, miezul de nucă, uleiul și mixează până obții o pastă fină, apoi adaugă sarea.

Folosește pesto de leurdă ca sos pentru pește, salate de legume, cartofi piure sau chiar pe pâine. Poftă bună!

sursa



Evoluţia sarcinii la 8 săptămâni
Articolul anterior
Părerea altora contează?!
Articolul următor
Close menu