Senzație continuă de foame: Poate semnala două boli, care lăsate netratate, pot avea efecte devastatoare. Un simptom adesea trecut cu vederea poate indica diabet sau o glanda tiroidă bolnavă.
Nutriționistul rus Dr. Yevgeny Arzamastsev spune că în spatele foamei constante se pot ascunde o serie de boli periculoase.
Potrivit acestuia, o astfel de schimbare în starea unei persoane poate fi un semnal de alarmă pentru dezvoltarea unei boli periculoase.
Senzație continuă de foame: Un simptom al diabetului sau al unei glande tiroide bolnave
Foamea constantă poate indica diabet de tip 2. Senzația insațiabilă de foame în timpul dezvoltării acestei boli apare în strânsă legătură cu rezistența la insulină emergentă. În acest caz, celulele organismului nu mai sunt alimentate suficient cu glucoza de care au nevoie pentru a produce energie.
„În cazul rezistenței la insulină sau al dezvoltării bolii menționate, celulele nu primesc suficientă hrană, iar organismul are nevoie în mod constant de nutrienți. Tot ceea ce consumă o persoană este stocat în principal sub formă de țesut adipos și nu intră în celule”, explică Dr. Arzamastsev.
Cu toate acestea, semnele inițiale ale bolii sunt aproximativ aceleași, deoarece sunt cauzate de un nivel crescut de glucoză în sângele uman. Dacă observați schimbări în starea dumneavoastră de sănătate sau simptome neplăcute recurente, consultați imediat medicul dumneavoastră.
Semnele diabetului pot include:
- senzația de sete nestăvilită și un gust metalic în gură
- urinare frecventă pe timp de noapte
- apetit crescut,
- senzație constantă de foame și nevoia de dulciuri
- modificarea greutății corporale,
- scădere sau creștere în greutate
- mâncărimi pe piele, picioare, palme
- întreruperea proceselor de vindecare a rănilor,
- susceptibilitate la boli dermatologice și infecții fungice
- căderea părului și creșterea redusă a părului
- slăbiciune constantă și somnolență
- probleme dentare, stomatite frecvente și boli parodontale.
În plus față de oboseala crescută, pacientul poate prezenta o deteriorare a calității vederii. În acest fel, se manifestă efectul toxic al zahărului asupra tuturor celulelor din organism.
Nivelul de acetonă din urină crește. Trecătorii pot observa mirosul de acetonă din gura unei persoane cu boala menționată.
În plus, medicul adaugă că foamea constantă poate indica probleme cu glanda tiroidă și alte tulburări în organism.
Specialistul enumeră, de asemenea, ce includ acestea:
- abateri în tractul gastro-intestinal sub formă de aciditate gastrică crescută,
- ulcer,
- gastrită;
- probleme cu absorbția anumitor nutrienți sau o dietă restrictivă care nu permite obținerea acestora;
Dacă observați semnele de mai sus ale unei boli periculoase, contactați un medic pentru a măsura nivelul de zahăr din sânge și începeți un tratament medicamentos, recomandă exquis.ro.