Vara suntem în sezonul salatelor, atun ci când legumele au cel mai bun gust. Vă prezentăm o rețetă fresh de salată gfrecească. Este rețeta originală. Trebuie să o încerci!
Ingrediente
3 roșii mari coapte (500g) 1 castravete mare (340g) 2 ardei grași verzi (140g) 1 ceapă roșie mică, decojită 70g măsline fără sâmburi 90 de grame de brânză Feta sare după gust piper negru după gust 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 lingură de oregano uscat
Cum se prepară
Clătiți roșiile, castraveții și ardeii sub un jet de apă. Tăiați roșiile în sferturi, îndepărtați părțile tari și tăiați fiecare sfert în două. Tăiați castravetele în două pe lungime și tăiați fiecare jumătate în bucăți. Îndepărtați semințele și nervurile de la ardei și tăiați-i în bucăți mai mici, scrie temananc.ro.
Tăiați ceapa subțire în inele sau julien. Adăugați toate legumele într-un castron mare împreună cu măslinele. Fărâmițați brânza Feta deasupra și asezonați totul cu sare, piper, ulei de măsline și oregano uscat. Se amestecă totul bine. Gustați și mai adăugați condimente, dacă este nevoie.
Combinații de alimente și băuturi care te ajută să slăbești
Îți dorești să scapi de kilogramele acumulate? Cu ajutorul acestor combinații de alimente și băuturi o să reușești să slăbești ușor și sănătos, scrie clickpentrufemei.ro.
În dieta de slăbit, poți să stabilești un deficit caloric potrivit chiar dacă alegi să consumi băuturi și alimente delicioase! De exemplu, la micul dejun poți să servești ouă, fructe de pădure și lapte. În timp ce ouăle și laptele sunt surse bună de proteine și grăsimi sănătoase, fructele de pădure conțin o cantitate bogată de fibre, care susțin buna funcționare a digestiei.
Ce altceva să consumi la micul dejun
O altă combinație reușită este reprezentată de cerealele integrale și lapte: „Cerealele oferă fibre, vitamina B și fier, iar laptele furnizează calciu, vitamina D și proteine. Această combinație alimentează organismul cu o mulțime de nutrienți importanți care susțin pierderea în greutate”, a spus nutriționistul Lauren Manaker pentru „Eat This, Not That!”.
De asemenea, o cană cu suc de portocale și un ou fiert tare este o altă combinație alimentară care îți va susține obiectivul, spune specialistul în nutriție.
Ce alimente și băuturi să consumi la prânz
La masa de prânz, nutriționistul îți recomandă să consumi un bol cu fibre și proteine, pe care să îl asociezi cu o ceașă cu ceai negru: „Studiile arată că polifenolii găsiți în ceaiul negru promovează reducerea aportului de calorii. Stimulează descompunerea grăsimilor și creșterea bacteriilor intestinale bune”.
Câteva exemple de combinații alimentare sunt: spanac, fasole și un ou fiert tare, rucola, quinoa sau cartofi dulci și hummus, orez integral și guacamole.
Ce opțiuni ai la cină
La cina, îți poți pregăti un suc de țelină cu proprietăți depurative, care ajută la eliminarea toxinelor și la procesul de scădere în greutate. Această băutură delicioasă te ajută să scapi de grăsime! Sucul de țelină îl poți consumă cu o proteină slabă, precum pește sau carne de pui și cu o salată de legume!
Legume verzi care îţi subţiază talia
Dacă îţi doreşti să slăbeşti într-un mod sănătos, în special când vine vorba de grăsimea de pe abdomen, vei fi tentat să reduci drastic porţiile zilnice, dar şi să incluzi în dietă cât mai multe legume cum sunt cele verzi, scrie clickpentrufemei.ro.
Nutriţioniştii specializați în pierderea în greutate recomandă evitarea reducerii porţiilor, ci mai degrabă înlocuirea alimentelor care îngraşă cu unele dietetice. Potrivit dietecinilor americani Kelli Shallal și Mandy Unanski Enright, ceea ce mănânci contează, nu neapărat cantitatea. Enright sfătuiește persoanele care doresc să slăbească să mănânce o mare varietate de alimente bogate în nutrienți și să acorde prioritate proteinelor și fibrelor la fiecare masă: „Acest duo îţi va menţine senzaţia de saţietate, astfel încât este mai puțin probabil să mănânci în exces. Și fibrele și proteinele se digeră într-un timp mai lung, așa că este mai puțin probabil să mănânci mai mult între mese sau să ai gustări frecvente”.
Broccoli
Dieteticiana americană Kelli Shallal spune că atunci când o clientă îi spune că vrea să slăbească, primul obiectiv pe care ea i-l oferă este să mănânce două pumni de legume fără amidon de cel puțin două ori pe zi. Acesta crește aportul de nutrienți și de fibre, scade aportul caloric. Broccoli este un exemplu de legumă fără amidon care face exact acest lucru. Poate fi consumat sub formă de garnitură, în supe sau în salate. Oricare din aceste variante nu îţi va creşte foarte mult aportul caloric zilnic.
Edamame
Prioritizarea proteinelor și fibrelor este importantă atunci când intenţionezi să pierzi în greutate într-un mod sănătos. Edamamele reprezintă un aliment care conține ambii nutrienți. O jumătate de cană cu edamame îţi aduce 11 grame de proteine, cinci grame de fibre și doar 109 de calorii.
Varză de Bruxelles
Scăderea în greutate va fi mai uşoară şi cu ajutorul verzei de Bruxelles. Unele modalități delicioase de a o găti includ prepararea într-o friteuză, cu un sos Dijon cu miere sau în amestec cu orez brun.
Dovlecel
Adăugarea dovleceilor în mâncărurile şi supele tale este o modalitate ușoară de a crește aportul de fibre și nutrienți şi de a nu creşte foarte mult aportul caloric zilnic.
Avocado
Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poţi consuma, chiar şi la dietă, este avocado. Este de ajuns să iei jumătate de avocado pe zi. Este bogat în fibre și grăsimi mononesaturate. Un studiu științific a constatat o reducere a circumferinţei abdominale la femeile care au consumat frecvent un avocado proaspăt pe zi.
Postul Paștelui: Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic
De astăzi începe Postul Paștelui, cel mai mare post de peste an, dar și cel mai aspru. Această perioadă va ține până pe 19 aprilie, urmând ca pe 20 aprilie să sărbătorim Învierea Domnului. Timp de șapte săptămâni, cât durează, este interzis consumul de produse alimentare de la animale, dar și fumatul și consumul de alcool, informează unica.md.
Însă, chiar dacă ținem post, organismul are nevoie de o alimentație diversă, bogată în vitamine, minerale și fibre alimentare, atât de necesare perioadei de trecere de la iarna la primavară. Din alimentația zilnică nu trebuie să lipsească alimentele bogate în proteine, carbohidrați, vitaminele și minerale.
Din păcate, foarte multe persoane asociază postul cu alimente deloc sănătoase ca produsele de patiserie, cartofii prăjiti, pateuri vegetale, pâine din făină albă sau margarină.
Perioada postului reprezintă o oportunitate să beneficiem de grăsimi de bună calitate, având în vedere că nu se consumă alimente de origine animală.
Surse de grăsimi bune sunt fructele oleaginoase (alunele, migdalele, nucile) în stare crudă, uleiurile vegetale (ulei de măsline, floarea soarelui, soia, porumb, germeni de graâu), dar și produsele care au ca ingrediente uleiuri vegetale bogate în Omega 3, precum margarina tartinabilă care, în special în post, poate înlocui grăsimile alimentare de origine animală și poate acoperi parțial, necesarul de Omega 3, grăsime esențiala foarte importantă pentru sănătate.
Vitală este și hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe și nu în ultimul rând apa, nu au voie să lipsească din alimentația zilnică.
Așadar, chiar și în perioada de restricții alimentare, ne putem hrăni echilibrat, depinde doar ca fiecare dintre noi să fie atent cu nevoile propriului organism, asigurându-ne zilnic alimente care să conțină toate grupele de nutrienți, astfel încât greutatea să rămână constantă.