Ingrediente pentru 4 persoane
- 500 g foitaj
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 2 roşii
- 1 ou
- 400 g cod sărat
- 400 g bucheţele de broccoli
- 4 linguri ulei de măsline
- extravirgin
- 7 linguri parmezan ras
- ½ ceapă
- sare şi piper
Pentru decor:
- 2-3 roşii cherry
- 5-6 bucheţele de broccoli
Desărează codul în apă rece, curăţă-l de piele şi taie-l bucăţi. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins; adaugă bucăţile de peşte şi prăjeşte-le câteva minute.
1. Toacă roşiile cu cuţitul, pune-le în cratiţa cu peşte, sărează şi piperează, după gust, şi fierbe totul circa 15 minute.
2. Pune bucheţelele de broccoli în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le 3 minute, scurge-le, taie-le bucăţi potrivite şi amestecă-le cu peştele. Ia cratiţa de pe foc şi adaugă parmezanul ras şi oul.
3. Împarte aluatul în două. Întinde o parte şi îmbracă o formă de tort cu pereţi detaşabili şi diametrul de 24 cm. Toarnă compoziţia cu peşte şi broccoli, niveleaz-o şi acoperă cu o foaie din aluatul rămas.
4. Lipeşte bine cele două foi de aluat pe margini şi unge suprafaţa cu ou bătut. Înţeapă aluatul de deasupra cu o scobitoare şi coace tarta 30-35 de minute la 190º C, până când suprafaţa devine aurie. Serveşte tarta fierbinte sau călduţă, decorată cu roşii cherry şi broccoli.
Sugestie
Dacă nu îţi place gustul de broccoli sau dacă vrei să prepari o tartă mai pe gustul copiilor, îl poţi înlocui cu 2-3 cartofi fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa.
Reţetă preluată din „Preparate din legume”
Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md