Este o rețetă foarte apetisantă. Ingredientele tartei se combină ideal, aluatul este foarte fin, dar în același timp crocant, umplutura este savuroasă, iar sosul întregește toate alimentle. Este o mâncare foarte simplă, care te cucerește prin aspectul și gustul său delicios.
Ingrediente pentru aluat
-250 g de făină
-1 lingură de smântână
-90 g de unt
-1 ou
-0.5 linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură
-3 cartofi mari
-300 g de carne de pui
-1 ceapă
-o priză de sare
Ingrediente pentru sos
-2 ouă
-50 g de smântână
-50 ml de lapte
-o priză de sare
-o priză de piper roșu măcinat
-0.25 linguriță de nucșoară
-1 lingură de verdeață
Mod de preparare:
1. Aluatul. Amestecați făina cu untul rece (dar să nu fie foarte tare).
2. Faceți o adâncitură în făină. Adăugați oul, smântâna și sarea. Frământați un aluat elastic.
3. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
4. Umplutura. Fierbeți cartofii decojiți și carnea de pui.
5. Tăiați cartofii cubulețe și carnea în bucăți mici.
6. Curățiți ceapa, tocați-o mărunt și prăjiți-o în puțin ulei până se va rumeni.
7. Amestecați mcartofii, carnea, sarea și ceapa.
8. Sosul. Bateți cu un tel ouăle, smântâna, laptele, sarea, piperul, nucșoara și verdeața.
9. Ungeți o formă de 20-23 cm cu unt, tapetați-o cu hârtie de copt. Puneți aluatul în formă și nivelați-l uniform, făcând marginile înalte.
10. Puneți umplutura peste aluat și turnați deasupra sosul.
11. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Faceți testul cu o scobitoare sau un bețișor de lemn.