Calculator ovulație / sarcină

baby-star-concurs

Calculator ovulație și sarcină

Este modalitate de afla care este cea mai fertilă perioadă a ta, astfel încât şansele de a rămâne însărcinată să fie maxime. Înainte de utilizarea calculatorului ovulaţiei, trebuie să ştii cu exactitate atât data de început a ultimei tale menstruaţii, cât şi durata ciclului tău menstrual.

baby-star-concurs

Calculator de greutate in sarcina

Estimează numărul de kilograme în care trebuie să te încadrezi la o anumită lună de sarcină. Creşterea în greutate pe perioada de sarcină diferă de la o persoană la alta şi numărul de kilograme estimate trebuie luat ca un punct de referinţă.

baby-star-concurs

Calculator necesarul zilnic de calorii

Calculează-ți necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR (rata metabolismului bazal). Metabolismul bazal este factorul principal pentru a determina numărul de calorii necesare pentru a te menţine la o anumită greutate sau pentru a slăbi un anumit număr de kilograme.

[google-adsense]

baby-star-concurs

Calculator calorii

Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate.

baby-star-concurs

Calculator indice masă corporală(IMC)

Ajută la stabilirea grupei de greutate în care se încadrează o persoană – gradul de obezitate. De asemenea, indicele de masă corporală poate fi folosit pentru calcularea numărului de kilograme pe care o persoană trebuie să le piardă sau să le adauge, pentru a ajunge la greutatea ideală.

Alertă sanitară într-o localitate din România. Sute de porumbei morți au fost găsiți într-o pădure

O alertă sanitară a fost declanșată în Brăila după ce au fost găsiți sute de porumbei morți într-o pădure de lângă Lacu Sărat.

Specialiștii de la Direcția Sanitară au luat probe și suspectează că păsările ar fi fost ucise de pseudopesta aviară, o boală virală, severă și fatală. Localnicii sunt speriați că boala ar putea ajunge și la ei, mai ales că Paștele se apropie, iar fără ouăle de la găinile din curte ar fi supuși unor costuri suplimentare.

Localnicii din comunele de lângă municipiul Brăila au fost cei care au observat rămășițele a sute de porumbei. Oriunde privești în jur, în pădurea de lângă Lacu Sărat sunt pene și fulgi de la sute de porumbei morți.

Oamenii au anunțat autoritățile care au ridicat probe de la fața locului, iar după s-a dat alerta sanitară.

Marian Panțuru, purtător de cuvânt DSV Brăila: „Ancheta este în desfășurare. Au fost recoltate probe de acolo, dar având în vedere ca acele cadavre sunt într-o stare puternică de putrefacție nu se pot face analize din aceste cadavre. Noi am avut un caz de pseudopestă, boala de Newcastle, la porumbei în Insula Mare, pe mal, și presupunem că ar fi tot această boală”.

Pseudopesta aviară este o boala gravă care afectează atât păsările sălbatice, cât și cele de curte, și pentru care nu există tratament.

De frică să nu își piardă propriile animale, oamenii și-au luat măsuri de prevenție. Autorităţile le recomandă oamenilor să anunțe medicul veterinar atunci când găsesc păsări sau animale moarte în gospodăriile lor sau în apropierea caselor.

Un bărbat a câștigat 250 de milioane de euro la loto, cel mai mare premiu din istoria EuroMillions

Câștigătorul jackpotului record de 250 de milioane de euro câștigat vineri la EuroMillions este un austriac, scrie Le Figaro.

Jackpot-ului record de 250 milioane de euro, a fost pus în joc vineri, la EuroMillions. După ce inițial au anunțat că nu există un câștigător, Française des Jeux — recent redenumită FDJ United — a revenit rapid asupra deciziei vineri seară.

„Jackpot-ul EuroMillions din 28/03/2025 a fost câștigat în Austria”, scrie pe site-ul loteriei franceze, care organizează extragerea împreună cu alte 11 țări europene.

Cum a fost câștigat jackpot-ul de 250 milioane de euro

Pentru a câștiga jackpot-ul, trebuia să fie bifate numerele 10, 21, 30, 42 și 45 și să fie găsite numerele stea 1 și 9.

Un cetățean austriac a făcut exact acest lucru, câștigând cel mai mare jackpot EuroMillions de la înființarea sa în 2004: 250 de milioane de euro.

După ce a fost anunțat inițial la 243 milioane de euro, jackpot-ul câștigat a ajuns în final la 250 milioane de euro, premiul maxim al jocului, a confirmat FDJ pentru Le Figaro.

Loteria națională explică faptul că întotdeauna comunică „suma minimă” care poate fi câștigată. Pentru extragerea excepțională de vineri, „au fost mai mulți jucători decât se anticipase”, ceea ce a determinat creșterea câștigului la 250 milioane de euro, precizează FDJ. Deși compania nu dezvăluie numărul exact de grile jucate în Europa, site-ul specialist Tirage Gagnant susține că au fost validate mai mult de 66 milioane de grile. Aceasta este o cifră fără precedent pentru EuroMillions.

Austria, o țară cu noroc la EuroMillionsAustria este cu adevărat o țară norocoasă.

Recordul anterior de câștig EuroMillions era deja deținut de un austriac, care a câștigat 240 milioane de euro în 2023. În Franța, cel mai mare jackpot câștigat vreodată a fost de 220 milioane de euro, câștigat în 2021 de un jucător polinezian.

După ce jackpot-ul a fost câștigat, suma va scădea din nou la 17 milioane de euro pentru următoarea extragere, programată pentru marți, 1 aprilie.

Prim-ministra daneză anunță o vizită în Groenlanda, pe fondul interesului SUA pentru insula arctică

Prim-ministra daneză Mette Frederiksen va efectua o vizită în Groenlanda în perioada 2-4 aprilie pentru discuții cu noul guvern al teritoriului semiautonom, a anunțat ea sâmbătă, în contextul interesului manifestat de SUA pentru controlul insulei arctice, notează Reuters.

Prime Minister Mette Frederiksen seen during a joint press conference with Chair of Naalakkersuisut Múte B. Egede (Not in view) in the Mirror Hall at the Prime Minister’s Office. The Prime Minister and the Chairman of the Greenlandic government comment on the current situation with the USA,Image: 952848498, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

„Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea strânsă și bazată pe încredere între Groenlanda și Danemarca”, a declarat Frederiksen într-un comunicat.

În timpul unei vizite la o bază militară americană din nordul Groenlandei, vineri, vicepreședintele SUA, JD Vance, a acuzat Danemarca – care controlează Groenlanda din 1721 – că nu face o treabă bună în asigurarea securității insulei și a sugerat că Statele Unite ar putea proteja mai eficient acest teritoriu cu importanță strategică.

El a făcut aceste declarații la doar câteva ore după ce Groenlanda a format un nou guvern de coaliție largă, condus de Jens-Frederik Nielsen, care a numit Danemarca „cel mai apropiat aliat” al teritoriului.

Frederiksen, care a subliniat că viitorul Groenlandei trebuie decis de locuitorii săi, a declarat vineri că descrierea făcută de Vance în privința Danemarcei nu este corectă.

„Am cel mai profund respect pentru modul în care poporul groenlandez și politicienii groenlandezi gestionează presiunea enormă asupra Groenlandei”, a declarat Frederiksen sâmbătă, într-un comunicat.

Și șeful diplomației daneze, Lars Løkke Rasmussen, a răspuns sâmbătă criticilor vicepreședintelui american JD Vance la adresa presupusei inacțiuni a țării nordice în Groenlanda.

„Suntem deschiși criticilor, dar, ca să fiu sincer, nu apreciem tonul în care au fost făcute. Acesta nu este modul de a te adresa unor aliați apropiați, iar eu consider în continuare că Danemarca și Statele Unite sunt aliați apropiați”, a declarat Lars Løkke Rasmussen într-un videoclip în limba engleză pe X.

„Acordul de apărare din 1951 oferă Statelor Unite multe oportunități de a avea o prezență militară mult mai puternică în Groenlanda. Dacă asta vă doriți, haideți să discutăm”, a răspuns ministrul danez, referindu-se la textul care reglementează prezența americană în Groenlanda.

Calculator indice masă corporală(IMC)
Articolul anterior
Calculator necesarul zilnic de calorii
Articolul următor
Close menu