Orice femeie tinde să aibă o dantură perfectă, un zâmbet de invidiat şi dinţi cât mai albi. Însă, de cele mai multe ori procedeul de albire este destul de costisitor. Cafeaua, tutunul, alcoolul, obiceiurile alimentare nesănătoase şi igiena orală neadecvată, pot fi principalele motive ale colorării dinţilor. Există o mulţime de remedii pentru albirea dinţilor, însă acestea necesită timp şi bani.
Îţi propunem 10 metode naturale şi cât se poate de eficiente pentru a avea o dantură mai strălucitoare. Urmează sfaturile noastre şi dinţii tăi vor deveni cu siguranţă mai albi, mai frumoşi şi mai sănătoşi.1. Spală-te pe dinţi regulat
Secretul unei danturi de invidiat este perierea şi îngrijirea corectă a dinţilor. Învaţă să-i curăţi regulat, pentru ca petele să dispară mai rapid, iar cariile să apară cât mai târziu. Spală-i imediat după ce te-ai trezit, pentru că pe timpul nopţii cantitatea de salivă este redusă, iar dinţii tăi nu sunt curăţaţi la fel de bine ca pe timpul zilei, la fel curăţă-i şi la prânz, după ce mănânci şi seara înainte de culcare. Cât de leneşă nu ai fi, nu spune niciodată: “Lasă, o să-i spăl mâine”. Spălatul pe dinţi mai previne şi formarea tartrului, responsabil de asemenea de colorarea acestora.
2. Periază-i cu grijă
Nu peria dinţii cu agresivitate. La sfârşit te poţi trezi cu apariţia dentinei de culoare mai închisă la suprafaţa dintelui. Atât smalţul lor, cât şi gingiile sunt foarte sensibile la frecare puternică, aşa că ai grijă cum procedezi în timpul periajului.
3. Foloseşte bicarbonat de sodiu
Cu siguranţă de multe ori ai auzit de curăţarea dinţilor cu bicarbonat de sodiu. Poate ţi se pare ceva ireal, dar această metodă mai veche este destul de eficientă în cazul unei danturi albe şi strălucitoate. Pentru un efect dublu foloseşte bicarbonat de sodiu combinat cu apă de gură pe bază de apă oxigenată. Încercă să ţii ritmul, periindu-ţi dinţii cu această pastă şi bucură-te din plin de efectul obţinut!
4. Clăteşte gura cât mai des
Te numeri printre femeile care îşi petrec majoritatea timpul la birou, întâlniri sau diferse activităţi extracasnice? Atunci cu siguranţă nu porţi periuţa de dinţi cu tine. Aşadar, pentru a evita să rămâi cu resturi de mâncare, clăteşte-ţi gura cu un pahar de apă.
5. Apă de gură antibacteriană
Apa de gură cu acţiune antibacteriană are o putere mai mare de a reduce din petele şi surplusurile lasate pe dinţi după mâncare. Achiziţionează una şi observă care sunt schimbările de-a lungul timpului. O poţi folosi pentru a-ţi clăti dinţii după fiecare masă.
6. Pastă de dinţi cu efect de albire
Am ajuns să credeam că nici o pastă de dinţi nu mai face minuni aşa cum arată în majoritatea reclamelor publicitare. Uite că aici greşeşti, încearcă să renunţi la aceste prejudecăţi şi să-ţi cumperi o pastă sau un gel cu efect de albire. Acesta conţine peroxid care reuşeşte cu succes să ofere o albire uşoară dinţilor tăi.
7. Aşteaptă înainte de a te spăla pe dinţi
Iubeşti să mânânci fructe care conţin acid, precum grapefruitul, mărul, portocala sau alte citrice? Atunci aşteaptă măcar jumatate de ora înainte de a te spala pe dinţi, pentru a nu eroda smalţul, partea exterioară care protejează dinţii şi care le dă culoarea albă.
8. Consumă fructe şi legume proaspete
Atât pentru sănătatea ta, cât şi cea a dinţilor optează pentru o alimentaţie sănătoasă. În schimbul băuturile şi produsele pline de E-uri, alege fructele sau legumele proaspete şi crocante. Mestecându-le în fiecare zi, vei avea parte de dinţi mai albi şi mai strălucitori. De ce? Frecarea din timpul mesticării fructelor, îndepărtează tartrul şi petele de culoare.
9. Foloseşte întotdeauna paiul
După cum am mai vorbit, băuturile carbogazoase dar şi alcoolul pătează foarte tare dinţii. Cea mai eficientă soluţie pentru a scăpa de această problema este folosirea paiul. De asemenea, e important să îţi speli gura cu apă după ce ai băut cola, vin sau cafea, pentru a curăţa şi saliva de nuanţele care pot păta dantura.
10. Mergi regulat la stomatolog
După ce ai învăţat tot ce trebuia să ştii despre îngrijirea şi curăţarea corectă a danturii tale, mergi la stomatolog. Vizitele regulate la medicul stomatolog sunt absolut necesare. El te va ţine la curent cu toate problemele danturei tale şi te va ajuta să scapi de ele, înainte de a se agrava situaţia.