7 măști pentru îngrijirea părului!

A început sezonul estival, când majoritate din noi adorăm să ne petrecem zilele la mare, la piscină sau la picnic. Aceste zile frumoase de vară, aduc atât beneficii, cât şi dezavantaje organismului nostru.

separator

Pe lângă îngrijirea pielii şi părul tău necesită o atenţie mai deosebită, pe timp de vară. Are nevoie de mai multă îngrijire, hidratare şi vitaminizare. Înainte de sezonul estival este bine să-ţi scurtezi părul cu un centimetru pentru a-l împrospăta şi a îndepărta porţiunea cea mai uscată.

Iar după aceasta îţi propunem să apelezi la tratamentele naturiste, pentru a avea un păr sănătos, puternic şi fără mătreaţă. Aceste tratamente dau cele mai bune rezultate, sunt accesibile şi uşor de preparat:

1. Împotriva căderii părului

Amestecă într-un bol mediu, 2 linguri ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Aplică masca obţinută pe părul curat şi după acoperă-l cu o pungă din plastic. Lasă tratamentul să acţioneze timp de 45 min şi la sfârşit spală-l cu apă călduţă şi şampon.

2. Împotriva căderii părului şi a mătreţii

Pentru acest tratament ai nevoie de 500 gr. praf de cedru (din farmacii), 2 gălbenuşuri de ou ( în funcţie de lungimea părului) şi câteva picături de lămâie.
Adaugă această pastă pe rădăcini 15 min , iar apoi şamponează. Această mască se repetă o dată pe săptămână.

3. Pentru păr mai des şi strălucitor

Amestecă într-un bol, un gălbenuş de ou, 1/2 pahar de chefir, o ceapă rasă fin şi puţin alcool alimentar. Aplică acest conţinut pe păr şi lasă l- 2 ore. După, şamponează şi nu usca părul cu foehnul. Măscuţa trebuie s-o repeţi de 3 ori pe lună.

4. Pentru păr subţire şi deteriorat

Pentru această mască ai nevoie de balsam de păr, 2 linguri smântână, 1/2 lingură de ulei de germeni de grâu şi o lingură suc de lămâie. Omogenizează şi întinde pe părul umed după spălare. Acoperă cu o cască de baie şi lasă tratamentul să acţioneze timp de 15 min. După, clăteşte şi încearcă să aplici această mască o dată pe săptămână.

5. Pentru părul gras

Pentru a face această mascuţă ai nevoie de: 5 linguriţe de iaurt, o linguriţă praf de copt şi o linguriţă de suc proaspăt de lămâie. Amestecă toate ingredientele după care aplică soluţia pe întreaga suprafaţă a părului, concetrându-te cu precădere asupra rădăcinilor. Las-o să-şi facă efectul timp de 40 de minute, după care spală doar cu apă. Repetă procedeul săptămânal.

6. Pentru părul uscat

Amestecă într-un bol: o cană de iaurt, o linguriţă de suc proaspăt de lămâie şi un gălbenuş de ou. Aplică mixtura pe păr şi las-o aşa timp de 20 de minute. După, spală cu apa călduţă şi şampon şi la sfârşit foloseşte un balsam uşor.

7. Pentru creşterea rapidă a părului

Încearcă o mască preparată la farmacie. Pentru 200 de grame de soluţie ai nevoie de 2 grame de colesterol, 2 grame de ulei de ricin, un gram de ulei de lavanda şi 195 de grame de alcool etilic. Cu un tampon de vată umezit cu această soluţie, tamponează rădăcina părului. Nu clăti după aplicare. Spală părul doar o dată pe săptămână, înainte de aplicarea acestei soluţii.

Fii mereu frumoasă!

Text: Cristina Mihalachi

 

Sex – Horoscop: Ce visează să-i faci în pat, dar nu are curajul să îți spună!
Articolul anterior
7 măști pentru îngrijirea părului!
Articolul următor
Alte articole interesante