Actrița Jane Fonda regretă că a apelat la chirurgia plastică

La ai săi 80 de ani, actrița Jane Fonda regretă că a recurs la operațiile estetice și nu a avut curajul să se accepte așa cum este. Vedeta a vorbit despre operațiile estetice și intervențiile de înfrumusețare pe care le-a suportat într-un documentar realizat de postul de televiziune HBO. Mai mult, ea a mărturisit că nu se simte fericită că a apelat la chirurgia plastică, inclusiv la Botox, dar cel puțin este mulțumită că arată bine pentru vârsta ei.

separator

„Mă bucur că arăt bine la vârsta mea, dar am făcut și operații estetice. N-o să mint despre asta”, a spus ea în documentarul „Jane Fonda In Five Acts”.

„Pe de o parte, urăsc faptul că a trebuit să mă alterez fizic ca să simt că arăt OK. Aș fi vrut să nu fie așa. Îmi plac chipurile îmbătrânite. Îmi plac chipurile trăite. Îmi place chipul Vanessei Redgrave. Îmi doresc să fi fost mai curajoasă. Dar sunt ce sunt”, a menționat actrița.

În 2010, Jane Fonda a mărturisit că și-a făcut operații estetice la obraji, gât și sub ochi. Câștigătoarea premiului Oscar crede că operațiile estetice ar putea să fi fost „o mască” pentru a ascunde abuzul sexual pe care l-a suportat în copilărie. În martie 2017, actrița a vorbit despre acest episod traumatizant din viața sa:

„Am fost violată, am fost abuzată sexual când eram un copil şi am fost concediată pentru că nu voiam să mă culc cu şeful meu. Mereu am crezut că e vina mea, că nu am spus sau nu am făcut lucrul corect”, a dezvăluit într-un interviu cu actriţa Brie Larson.

Fonda a explicat că acestă experianţă a făcut-o să fie o susţinătoare acerbă a drepturilor femiilor:

„Ştiu fete tinere care au fost violate şi nici nu ştiau că a fost un viol. Se gândesc probabil s-a întâmplat pentru că nu am spus nu destul de bine. Unul din cele mai bune lucruri la mişcarea feministă este cum ne-am ajutat să realizăm că violul şi abuzul nu se întâmplă din vina noastră. Am fost violate şi nu este în regulă.”

Mama vedetei s-a sinucis când actriţa avea 12 ani, iar în acelaşi an tatăl său, actorul Henry Fonda, s-a recăsătorit. Ea a vorbit în trecut despre suferinţa în urma bulimiei, a abuzurilor din copilărie şi a dependeţei de droguri cu efect halucinogen. Jane Fonda a devenit o activistă împotriva războaielor şi pentru apărarea drepturilor femeilor, a avut succes cu o serie de înregistrări video cu exerciţii fizice și s-a căsătorit de trei ori.

„Sunt recunoscătoare că am devenit mai bună în cei 80 de ani”, a mărturisit ea pentru People, adăugând că este „mai puţin critică” şi „iertătoare”. „Nu a fost mereu aşa. Am muncit foarte mult ca să devin un om mai bun”, a adăugat actrița.

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

Miss Univers 2024 riscă să rămână fără titlu și coroană

Daneza Victoria Kjær Theilvig, recent încoronată Miss Universe, a devenit ținta criticilor în mediul online după ce a publicat o înregistrare video virală în care fredonează cunoscuta melodia „Empire State of Mind” a rapperului american Jay-Z, scrie hotnews.ro.

Controversa a început după ce Theilvig a postat pe TikTok un scurt videoclip în care fredona melodia înregistrată de Jay-Z în 2009 alături de Alicia Keys. Deși daneza a filmat videoclipul cu ocazia unei vizite la Empire State Building din New York, emblematicul oraș american despre care e cântecul lui Jay-Z, numeroși utilizatori ai TikTok au criticat-o fiindcă a repetat un vers care include cuvântul „n****”, a cărui folosire de către persoanele albe este considerată tabu în SUA.

Criticile care au început pe TikTok față de Theilvig, încoronată Miss Universe la concursul ce a avut loc pe 16 noiembrie au continuat și pe alte rețele de socializare.

„Nu pot să cred că văd asta în timp real”, a comentat unul dintre criticii ei, în timp ce un altul a scris: „Fato, CE?”. „Hey, deci, asta e nebunesc”, și-a exprimat alt internaut opinia. „Ei [îți] vor lua acea coroană”, a afirmat un alt comentariu.

Unii internauți i-au luat însă apărarea. „O femeie albă cântă un cântec al unui bărbat negru și e numită rasistă de gloata woke. Ea nu are niciun motiv să își ceară scuze”, a scris un comentator pe „X”, rețeaua de socializare deținută de Elon Musk.

În pofida comentariilor care i-au luat apărarea, Organizația Miss Universe a declarat într-un comunicat că Theilvig nu știa că versurile cântecului ar putea cauza controverse și că ea a șters videoclipul la scurt timp după ce acest lucru i-a fost adus la cunoștință.

„Atât Victoria cât și echipa noastră recunosc importanța încurajării unui mediu de respect, inclusivitate, și conștientizare culturală în tot ceea ce facem”, a afirmat comunicatul remis de Organizația Miss Universe.

„Acest moment a fost o reamintire valoroasă a responsabilității noastre de a rămâne sensibili față de perspectivele diverse ale comunității noastre globale”, mai afirmă comunicatul citat de The New York Post.

Un mire a fugit de la nuntă cu plicul în care se aflau toți banii
Articolul anterior
Alarmant! Moldova, pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata de mortalitate feminină
Articolul următor