Aromaterapia te ajută să te relaxezi, vindecă răceala și previne virozele

Aromaterapia, sau terapia cu ulei esențial, este considerată atât o artă cât și o știință, ce folosește extracte naturale de plante pentru a promova sănătatea corpului, a minții și a spiritului. Oamenii folosesc aromaterapia de mii de ani, substanțele naturale fiind utilizate în scopuri medicale, dar și pentru îmbunătățirea sănătății emoționale.

separator
Culturile antice din China, India, Egipt și alte părți încorporau componente vegetale aromatice în rășini, balsamuri și uleiuri. Medicii francezi și germani din secolul al XIX-lea au recunoscut potențialul uleiurilor esențiale în vindecarea bolilor.

Cum funcționează aromaterapia?

Beneficiile aromaterapiei sunt percepute prin simțul mirosului și absorbției compușilor organici naturali la nivelul pielii. Există mai multe modalități de a folosi uleiurile esențiale în scop de tratament și recreere: prin inhalare, săruri de baie, uleiuri de corp, creme sau loțiuni pentru masaj sau aplicare topică, aburi faciali, comprese calde și reci.

Beneficiile aromaterapiei. Aromaterapia are o serie de avantaje:

– te ajută să te relaxezi
– îmbunătățește calitatea somnului
– reduce stresul, agitația și anxietatea
– calmează durerile de cap, migrenele și durerile articulare
– combate bacteriile, virusurile și ciupercile la nivelul pielii datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatoare ale uleiurilor naturale
– stimulează imunitatea.

Cum poți folosi uleiul esențial în aromaterapie

Doar o singură picătură de ulei esențial trezește simțurile și promovează starea de bine. Poți folosi un pulverizator cu ulei diluat în apă, pentru a permite uleiului să se evapore beneficiind de proprietățile acestuia, prin inhalare. Sau, poți pune câteva picături de ulei într-o baie caldă, de unde pielea ta îl va absorbi, iar tu vei beneficia și de aroma relaxantă.

Într-o cură de masaj, amestecă câteva picături de ulei esențial cu ulei de bază și bucură-te de o experiență reconfortantă.

Alkmene prezintă Lichid de baie pe bază de ulei pur esențial.

În funcție de efectul dorit, poți încerca unul din cele trei produse.

Alkmene Lichid pentru baie Cold-Time Bio Pin, recomandat pentru primele simptome de răceală și gripă. Conține Ulei esențial de Pin.

 • ușurează simptomele de răceală și gripă
 • elimină durerile reumatice
 • ameliorează respirația
 • manifestă proprietăți antivirale, antireumatice și calmante
 • crește rezistența organismului și scade riscul de răceli și viroze

Alkmene Lichid pentru baie Relaxation Bio Lavanda, cu efect de relaxare ameliorează oboseala și stresul. Conține Ulei esențial de lavandă.

 • efect de relaxare
 • elimină oboseala și stresul
 • calmează durerile de cap
 • reglează somnul

Alkmene Lichid pentru baie Muscle Vital Bio Castan ajută la relaxarea musculară după o zi grea de muncă sau sport. Conține extract organic de Castan.

 • ajută la relaxarea musculară după un efort fizic intens
 • reduce starea de oboseală și ameliorează durerile musculare
 • efect antiinflamator, vasodilatator
 • îmbunătățește circulația sanguină

Mod de utilizare: pentru o baie, folosiţi 10 ml soluție. Temperatura apei recomandată: 35˚C. Durata recomandată a băii: 15-20 minute. Formula concentrată: un flacon este suficient pentru 12 utilizări.

Produse fabricate în Germania.

Important! Acum beneficiați de reducere 30% la toate produsele Alkmene pentru baie. Oferta este valabilă până la 31 ianuarie, în toată rețeaua ,,Farmacia Familiei”.

Ministerul Sănătății: situația epidemiologică cu privire la infecția cu Coronavirusul de tip nou, măsurile de prevenire și control
Articolul anterior
Autoritățile din China construiesc, în doar 10 zile, un spital destinat bolnavilor cu coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante