Ce este apa micelară și cum acționează asupra tenului tău

Această soluție este una dintre cele mai apreciate produse cosmetice. Conform statisticilor în lume se vinde o apă micelară la fiecare 6 secunde, iar produsul fiind recomandat de multe vedete și specialiști în dermatologie și machiaj.

separator

Așadar, apa micelară este, de fapt, o soluție lichidă simplă, în care plutesc micele, formațiuni chimice cu o structură specială. Aceste micele au capacitatea de a atrage în același timp apa și uleiul, reușind astfel să curețe în profunzime suprafețele cu care intră în contact.

Atunci când pui într-un pahar apă și ulei, acestea se separă. Adăugate în această compoziție, micelele pot uni cele două substanțe, datorită structurii lor. Practic, o micelă are un capăt cu proprietăți hidrofile, care atrage apa, și un capăt sub formă de coadă, cu proprietăți hidrofobe, care atrage uleiurile. Separate, toate aceste fragmente se numesc molecule tensioactive și sunt prezente în multe dintre produsele cosmetice folosite pentru demachiere. Probabil ai văzut că există sticle cu demachiant bifazic, în care sunt separate două straturi: unul mai lichid și unul mai uleios. Când în formula chimică sunt prezente ambele tipuri de molecule în anumite cantități care pot asigura un echilibru și o anumită concentrație, se formează micelele.Avantajul apei micelare, spre deosebire de alte produse de curățare, este că nu necesită clătire. Înainte de a alege un produs, discută cu un farmacist despre tipul tău de ten, fiindcă producătorii oferă mai multe variante de concentrație. Soluția se aplică cu ajutorul dischetelor demachiante, nu direct pe ten. Îmbibă câteva dischete în soluție și curăță tenul ușor, până când discheta rămâne perfect curată. Dacă obișnuiești să aplici mai mult machiaj sau să folosești produse rezistente la apă, se poate să ai nevoie de 2-3 aplicări pentru a elimina complet machiajul.

Când o aplici pe dischete din bumbac, micelele se fixează parțial de acestea și captează în interiorul lor murdăria de pe piele, fie că e vorba despre produse de machiaj sau pur și simplu despre praf, exces de sebum și toxinele depuse ca urmare a expunerii la poluarea din aer. Apa micelară este unul dintre cele mai delicate produse pe care le poți folosi, nu vei avea nevoie de un al doilea produs special pentru ochi și o poți încerca și dacă ai pielea foarte sensibilă. Încearcă să alegi produse comercializare de branduri cunoscute și disponibile de preferat în farmacii, pe rafturile cu dermato-cosmetice. Și ține minte: o listă mai scurtă de ingrediente înseamnă un produs cu mai puține adaosuri chimice dăunătoare.

Sursa

Ce frumusețe de ie a brodat mama Natei Albot!
Articolul anterior
Atenție șoferi! Trafic suspendat pe mai multe străzi din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante