Pentru a veni în întâmpinarea tuturor femeilor care își pun aceasta întrebare, un specialist a fost extrem de clar în YouTube-ul său, în ceea ce privește această situație.
Cum este cel mai bine să faceți atunci când vreți să vopsiți parul. Mitul părului murdar înainte de a aplica vopseaua, este bun sau nu?
Nu vă spălați părul înainte de a-l vopsi, pentru că această o acumulare de uleiuri și produse de coafat, vă pot proteja scalpul de iritația ce poate apărea din cauza substanțelor chimice. Totuși, țineți cont că părul nu trebuie să fie murdar. De preferat ar fi, conform specialiștilor, să fie nespălat de 1 – 2 zile.
Dacă este proaspăt spălat, nu ajută în procesul de vopsire pentru că este mai alunecos și neted, ceea ce poate face dificilă vopsirea.
“Oare e bine să mă spăl înainte să mă vopsesc sau nu? Mitul general este cumva că e bine să nu te speli pe cap când te vopsești. Este parțial adevărat. Vreau să facem un pic de curățenie că să înțelegeți ce și cum glandele seboree secretă sebum. Acesta se distribuie atât pe firul de păr, cât și la nivelul pielii capului. Rolul lui este pe de o parte de a lubrifia fibra capilară, pe de cealaltă parte, de a menține un microclimat sănătos la nivelul pielii capului.
Dacă au trecut 2 zile și ai puțin sebum acolo, este în regula, să te vopsești. Dacă a trecut o săptămână sau mai mult, nu este în regula să te vopsești. De ce? Pentru că dacă este prea mult sebum, acesta va împiedica procesul corect de vopsire. Eu recomand că atunci când te vopsești, în special când faci blonduri, să nu stai o săptămână nespălată pe cap, pentru că oricum nu contează.
Real, contează și nu atât de mult pentru cap, pentru pielea capului, cât pentru firul de păr. Dacă este prea încărcat și puneți produse de colorare, produsele de colorare nu vor reuși să funcționeze așa cum trebuie. Deci rugămintea mea este să lași 1- 2 zile după ce te-ai spălat pe cap, înainte să îți vopsești rădăcina, dar nu mai mult. Nu ai nevoie de mai mult.
Ai nevoie de 1 sau 2 zile, pentru acest strat de protecție la nivelul pielii capului”, a specificat Sorin Stratulat.
Specialistul a precizat că inclusiv produsele de vopsire a părului au evoluat foarte mult și nici nu se mai simt că au fost aplicate pe podoaba capilară. Practic, acest mit cumva dispare în zilele noastre pentru că în trecut, într-adevăr, erau situații când unele persoane aveau usturimi la nivelul scalpului.
Totuși, este important de ținut cont atunci când vă vopsiți, dar părul este plin de produse de styling. Daca sunteți în această situație, părul trebuie spălat înainte.
“Deci îngrijirea este o etapă firească și înainte să colorezi părul. Repet 1- 2 zile, puteți fără niciun fel de problemă să stați, dar dacă ați abuzat de produse sau dacă aveți un exces foarte mare de sebum, atunci sfatul meu este să curățați și după aceea să vopsiți. După ce ați colorat părul, este foarte important ce urmează. Să adaptați rutina de îngrijire la noile nevoi ale părului vostru.” a spus specialistul.
Ce nu trebuie să faci după ce ți-ai vopsit părul. Îngrijirea parului vopsit
Regula numărul unu. Primul lucru pe care nu trebuie să îl faci după ce ți-ai vopsit părul, este să nu îl speli în următoarele 48 de ore. Trebuie neapărat să acordați părului acel timp pentru a capta cu adevărat acea culoare, mai ales dacă v-ați deschis părul. Nu contează nivelul de deschidere.
Regula numărul doi. Este necesar să folosiți un șampon pentru păr colorat, potrivit pentru culoarea pe care ați obținut-o. În comerț există multe șampoane care sunt speciale pentru părul proaspăt vopsit, care îl vor ajuta să își mențină reflexul destul de vibrant, până la următoarea colorare. Acest lucru se vede cel mai bine la blonde sau roșcate.
Regula numărul trei. Atunci când faceți clătirea părului, încercați să nu folosiți apa fierbinte, ci puțin mai rece. Acest proces va face să închidă repede cuticula firului de păr și vopseaua nu se pierde cu ușurință.
Regula numărul patru. Nu lăsați rădăcinile nevopsite pentru o perioadă îndelungată de timp. Este o regulă clară în special recomandată de specialiști, mai ales dacă vorbim despre blonde. Aceea de a se vopsi la 3 săptămâni. În tot acest proces nu trebuie decât să vopsiți rădăcina părului și nu includeți și lungimea.
Regula numărul cinci. Ultimul sfat ar fi să nu exagerați cu utilizarea ustensilelor pentru coafarea parului, in special feonul si periile pe bază de căldură.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.