Moduri inedite în care mai poți să folosești uleiurile esențiale

Uleiurile naturale esențiale și-au demonstrat eficiența de-a lungul timpului, având o serie de beneficii pentru piele, corp și sănătate. Sunt mulți cei care asociază uleiurile esențiale și cu aromoterapia, dar acestea mai pot fi folosite în alte câteva moduri ingenioase. Iată care sunt ele!

separator

Uleiul de mentă

Acesta alungă durerile durerea de cap. Adaugă câteva picături de ulei de mentă la crema ta obișnuită și masează-ți tâmplele.

Dacă ai crampe menstruale adaugă câteva picături din acest ulei la un ceai medicinal și bea-l după câteva minute.

O durere de dinți poate fi tratată cu 2-3 picături ulei de mentă amestecate într-un alt ulei vegetal. Aplică amestecul pe dintele dureros folosind un burete de bumbac.

Uleiul esențial de citrice te ajută să slăbești

Poți pune câteva picături din uleiul esențial de citrice la un odorizant de cameră, acest lucru îți va face casa să miroasă frumos și îți va scădea apetitul.

Amestecă ulei de citrice cu ulei vegetal și folosește-l pe post de dressing la orice salată, lucru ce va ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Uleiul din arbore de ceai pentru curățarea tenului

Acesta este un tratament antiacneic eficient: amestecă o parte ulei de ricin cu trei părți ulei de in și 2-3 picături ulei din arbore de ceai, apoi aplică mixtura pe pielea afectată de acnee. Pentru rezultate mai bune, supune-te unui tratament sub aburi cu un prosop curat și destupă astfel porii.

Pentru a trata ciuperca piciorului, poți aplica ulei esențial din arbore de ceai pe zona afectată.

Buzele înghețate pot fi tratate prin aplicarea unui strat subțire de cremă amestecată cu 2-3 picături ulei esențal din arbore de ceai.

Ulei de levănțică pentru ciupiturile de insecte

Folosește ceva ce are ulei de levănțică dacă te duci la camping, deoarece aroma va speria insectele. În plus, acest ulei poate fi folosit în siguranță de femeile însărcinate și copii.

Dacă ai molii, pune pe rafturi bucăți de vată stropite cu ulei de levănțică.

Ulei de iasomie pentru păr strălucitor

Iasomia este unul dintre cele mai puternice afodisiace și lumânările parfumate vor crea o atmosferă romantică.

Adaugă ulei de iasomie la uleiul tău normal de masaj și vei avea pielea mult mai moale și catifelată.

Uleiul esențial de iasomie hrănește și catifelează părul. Adaugă 4-5 picături la șampon sau balsam și vei vedea rezultate imediate.

sursa

Cum să confecționezi cei mai originali fulgușori din hârtie. Idei interesante, pas cu pas!
Articolul anterior
Master class Antos: Masca Alginată și efectele ei!
Articolul următor
Alte articole interesante