Remedii naturiste pentru piele pe timp de vară!

Natura ne oferă o multitudine de remedii împotriva multor defecte fizice care ne incomodează, alarmează sau chiar stresează.

separator


Maria Bătrânu,
cosmetolog

Specialistul nostru vine cu câteva sfaturi pentru a scăpa de unele probleme cosmetologice, care pe lângă faptul că te costă puţin au şi efecte miraculoase.

Apa de trandafiri este o minune în cosmetologie

Apa de trandafiri are proprietăţi cosmetologice uimitoare. În primul rând este antiinflamatoare şi antiseptică, de aceea o poţi folosi zilnic pentru a curăţa tenul (orice tip de ten), în special, atunci când este iritat sau inflamat.

Cum obţii “apa roz”

Verifici petalele de trandafiri de viermi sau alte gâze, le speli şi le pui pe un prosop ca să absoarbă apa din ele, apoi torni apă clocotită peste un pumn mare de petale şi laşi timp de 30-40 min. să se infuzeze, ulterior le pisezi bine şi le laşi încă 10 min. Strecori compoziţia printr-un tifon şi poţi folosi loţiunea obţinută sub formă de:

1.  Cuburi de gheaţă – pui infuzia de petale amestecată cu o linguriţă de miere în forma de cuburi de gheaţă în congelator. Foloseşti câte un cubuleţ dimineaţa şi seara pe pielea feţei, gâtului şi dicolteului.  Cuburile de geheață pe bază de apă de trandafir înviorează, îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi netezesc ridurile fine.

2.  Loţiune tonică – tonifică și strânge porii. Aceasta curăţă delicat orice tip de ten.

3.  Comprese – faci coprese călduţe împotriva acneei, eczemelor, arsurilor solare moderate și dermatitei. Compresele calmează, dezinfectează şi stimulează procesul de regenerare, reface textura pielii.

4.  Măşti pentru tenul uscat şi sensibil – pui părţi egale de apă de trandafir, suc de castravete şi glicerină. Aplici pe pielea feţii amestecul şi îl laşi 15 min., după care speli fața cu apă călduţă. Ele hidratează şi refac textura pielii, conferă elasticitate şi menţin pH-ul normal.

5.  Scapă de buze crăpate – cu ajutorul unui tifon muiat în apa de trandafiri, aplici pe buze şi laşi câteva minute.

Apa de trandafir o păstrezi la rece pentru a beneficia de ea mai multe zile.

Una din cele mai renumite măşti antirid

Încetineşte procesul de îmbătrânire cu “remedii” simple din fructe. Prepară un amestec din:

Un pahar de suc de căpşune şi sucul de la o lămâie pe care îl pui la foc domol, separat amesteci o lingură de făină de orez sau amidon de orez din comerţ  cu o lingură de suc rece, când începe să fiarbă sucul torni făina de orez şi amesteci continuu.

Laşi să se răcească şi aplici pe faţă, gât, decolteu, chiar şi sub ochi, timp de 15 min. Speli tenul cu apă călduţă şi clăteşti cu apă rece. Masca se aplică timp de o săptămână, de aceea păstrează compoziţia la frigider. Când vrei să o foloseşti încălzeși o lingură de amestec, iar  din considerentul că este un pic agresivă pentru unele tipuri de ten poţi adăuga o jumătate de gălbenuş.

Frunzele de salată sunt benefice nu numai pentru sănătate

Ia 2-3 frunze de salată, spală-le şi usucă-le pe un prosop, apoi taie-le mărunt şi pisează-le bine, adaugă o lingură de smântână sau iaurt de 0% grăsime şi aplică amestecul obţinut pe faţă timp de 10-15 min. Înviorează tenul, hidratează şi strânge porii.

Castravetele, un înălbitor excelent

Loţiunea tonică din castravete – ia un castravete mare sau doi mai mici, îl dai prin răzătoare şi îl pui într-un borcan de un litru peste care torni rachiu, laşi copoziţia la măcerat (la rece) timp de 3 săptămâni, apoi o poţi folosi tot anul. Când vrei să aplici loţiunea dizolvi o lingură de rachiu cu o lingură de apă fiartă, cu ajutorul unui tampon de vată ştergi blând pielea feţei. Această loţiunea înălbeşte, strange porii şi înviorează tenul.

Masca de castravete – dai un castravete prin răzătoare (mărunt), adaugi o jumătate de gălbenuş de ou şi o linguriţă de miere, ca să nu fie prea apoasă pune o lingură de amidon de orez, amidon de cartofi, sau făină de porumb. Aplici seara timp de 15 zile pentru a vedea efectul de înălbire a petelor maronii.

Seminţele de mărar te scapă de “ochii obosiți”

Coase nişte săculeţe din materie moale de dimensiunea 5X5 cm, pui câte o linguriţă de seminţe de mărar în ele şi le fierbi într-un ibric cu apă timp de 7 min.  Le laşi să se răcească un pic, până poţi să suporţi temperatura şi le pui pe ochi timp de 10-15 min. Un săculeţ poate fi utilizat de 4 ori. Procedura se face dimineaţa şi seara. Te scapă de “pungile” de sub ochi şi de cearcăne.

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Semnal de alarmă: aluniţele!
Articolul anterior
Remedii naturiste pentru piele pe timp de vară!
Articolul următor