În această perioadă, știm cu toții cât de importantă este purtarea măștii, deoarece ajută la încetinirea răspândirii bolilor și a virusurilor. Însă, este posibil să experimentezi o iritație a pielii în zona unde masca acoperă fața.
Mulți dintre noi ne confruntăm cu uscăciune a pielii, iritație sau chiar erupții cutanate. Dar care este soluția, ținând cont că trebuie să purtăm mască? Urmează câteva sfaturi rapide și alege o mască potrivită pentru a evita factorii care afectează pielea.
Alege corect masca:
Există multe opțiuni creative și vesele în ceea ce privește modelele de măști. Asigură-te că o alegi pe cea care îți este confortabilă și este realizată din material care lasă pielea să respire, asigurând în același timp protecție împotriva virusurilor. Nu toate materialele sunt potrivite pentru tenul tău, iar poliesterul captează uneori transpirația, provoacă iritație și declanșează acnee. Materialul din care este confecționată masca poate face o mare diferență, în special dacă ai o piele sensibilă. Alege măști din bumbac deoarece ajută la absorbția transpirației și permite pielii să respire. Nu reutiliza masca, pentru a preveni răspândirea microbilor și a bacteriilor. Alternează și spală măștile frecvent, astfel reduci posibilitatea apariției erupțiilor acneice și a celor cutanate.
Pregătește pielea înainte de a purta masca:
Așa cum îți pregătești corpul înainte de a purta haine, prin hidratare, înainte de a purta masca ar trebui să utilizezi o cremă pentru față tot cu proprietăți hidratante. Alege ingrediente precum mușețel și Aloe Vera, care sunt cunoscute pentru efectul calmant și hidratant ce poate ajuta la prevenirea iritațiilor. Încearcă, de asemenea, să eviți machiajul consistent, care poate închide porii. Dacă porți machiaj, caută produse bazate pe minerale și ingrediente precum dioxid de titan, care absoarbe sebumul.
Îngrijește pielea după purtarea măștii:
După o zi lungă de purtat masca, răsfață-ți fața cu produse hidratante și fără sulfați. Sulfații sunt detergenți puternici care modifică structura lipidică a epidermei superioare și au efect iritant. După îndepărtarea măștii, curăță fața cu un demachiant delicat care ajută la îndepărtarea murdăriei și a sebumului în exces. Evită utilizarea apei fierbinți pentru că poate deshidrata pielea, aceasta fiind deja sensibilă. Folosește apă călduță pentru a preveni iritațiile ulterioare. Încheie procesul de îngrijire a pielii aplicând o cremă hidratantă cu antioxidanți și uleiuri esențiale, care vor contribui la refacerea și calmarea tenului.
În cazul în care ești adepta măștilor faciale, iată o rețetă simplă pe care o poți prepara acasă:
Ai nevoie de trei ingrediente simple:
-3 linguri de ovăz
-2 linguri de Herbal Aloe Gel calmant
-1 lingură de miere
Instrucțiuni: Pune ovăzul cu 2 linguri de apă în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Scoate și adaugă 2 linguri de gel calmant cu Aloe și 1 lingură de miere peste ovăzul fierbinte. Lasă amestecul să se răcească și aplică apoi pe față, preferabil cu o pensulă specială pentru tratamente faciale. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Ovăzul și mierea sunt cunoscute pentru proprietățile de hidratare, iar gelul calmant pe bază de Aloe conține ingrediente care hrănesc tenul.
La final, spală tenul bine cu apă caldă, folosind un demachiant delicat fără sulfați.
Deși poate fi ușor inconfortabil să porți mască, este foarte important să înțelegi importanța acesteia pentru sănătatea ta și a celorlalți. Dacă te confrunți deja cu iritații ale pielii, să știi că sunt de obicei temporare, iar aplicând aceste sfaturi simple poți face diferența.
Nu uita că produsele pe care le utilizezi pentru îngrijirea pielii pot face și ele o diferență semnificativă în modul în care arată și se simte tenul tău. Așadar, alege produse delicate care oferă rezultatele scontate datorită ingredientelor pe care le conțin.