Femeile sunt în special predispuse afecțiunilor picioarelor. Acest lucru s-ar întâmpla din cauza încălțămintei imperfect adaptate ori îngrijirii necorespunzătoare a tegumentului. Acordarea unei atenții sporite îngrijirii picioarelor este la fel de importantă ca igiena dinților! Iată de ce este nevoie să acorzi picioarelor la fel de multa atentie, la fel de mult timp și, cu puțin ajutor din partea remediilor naturiste, poți ține la distanță problemele picioarelor!
Mirosul neplăcut al picioarelor este o problemă des întâlnită, mai ales în anotimpul cald, deoarece, la nivelul picioarelor, se află mai multe glande sudoripare decât în orice altă parte a corpului.
Igiena exigentă este cheia prevenirii mirosului neplăcut al picioarelor. Prin urmare, este necesar să speli picioarele în apă călduță (nu fierbinte) în fiecare seară și dimineață, utilizând un săpun antibacterian. Apoi, clătește picioarele cu apă rece și șterge-le viguros, insistând pe spațiile dintre degete. La final, aplică pudra de talc cu lavandă sau lămâie.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
De asemenea, este important să porți șosete din bumbac, iar în anotimpul cald – sandale; evită să porți pantofi vara. Schimbă șosetele în fiecare zi și nu purta niciodată aceeași pereche de pantofi două zile la rând, întrucât uscarea completă a pantofilor ale loc în minim 24 ore.
Transpirația poate predispune picioarele la aparitia infecției micotice. Unele infecții ale picioarelor, cu ciupercă, sunt foarte dificil de tratat. Pentru a preveni această problemă, picioarele trebuie să fie cât mai curate și uscate. De asemenea, nu se recomandă împrumutarea încălțămintei sau a prosoapelor, deoarece aceste obiceiuri favorizează răspândirea infecției.
Mersul și statul în picioare cresc presiunea la nivelul călcâiului și a zonei plantare, astfel încât pielea din aceste zone devine îngroșată, ca urmare a unei modificări adaptative mecanice. Astfel, apar bătăturile și durioanele. Calozitățile apar în zonele de presiune crescută, în timp ce bătăturile apar mai degrabă în zonele învecinate articulațiilor.
Calozitățile și bătăturile pot fi îndepărtate prin exfolierea cu ajutorul unei pietre ponce, în timpul băii, când straturile de keratină se înmoaie. După această procedură, se aplică o cremă emolientă.
Pentru o hidratare profundă, este recomandat Numismed Balsam pentru picioare, cu Uree 10%.
Balsamul pentru picioare, cu uree 10%, oferă îngrijire specială pentru pielea extrem de uscată, aspră şi tocită a picioarelor, pielea cornoasă şi cu bătături.Împreună cu proprietăţile deosebite de hidratare, eficienţa ridicată a Ureei protejează pielea împotriva reapariţiei îngroşării şi a neplăcerilor cauzate de bătături. Pantenolul acționează eficient la vindecarea fisurilor.
Untul de Shea stimulează regenerarea celulară, hrănește, în profunzime, pielea uscată. Clorură de argint stopează dezvoltarea bacteriilor pe piele, previne inflamațiile.
Folosit în mod regulat, balsamul va face ca picioarele Dvs. să-şi regăsească supleţea şi catifelarea pierdută.
Doar la Farmacia Familiei, toata luna martie, puteti beneficia de reducere 20% la Numismed Balsam pentru picioare cu Uree 10 %!