De ce nu trebuie să spargi coșurile?!

Crezi că dacă spargi un coș, scapi mai repede de el? Nimic mai fals. Dacă vei proceda în acest mod, pielea se va sparge, iar cicatricea se va vindeca mult mai greu. În plus, te poți “trezi” și cu o infecție gravă.

separator
cos_fara_sa_spargi_6f7b2802c2

Ce se întâmplă când spargi un coş

Fie că este un punct negru, alb sau o pată mare, roşie şi dureroasă, un coş „se naşte” atunci când unul dintre pori se „înfundă” cu un amestec de sebum şi celule moarte. Dacă acolo se instalează o mică infecţie se va forma puroiul care iese la suprafaţa pielii atunci când spargi coşul.

Problema este că pentru a elimina acest puroi, trebuie să apeşi atât de tare încât pielea se rupe pur şi simplu. Se formează o mică rană care va lăsa o cicatrice mai mult sau mai puţin vizibilă.

În plus, atunci când apeşi pe un coş, puroiul se deplasează atât în sus, către suprafaţa pielii, cât şi în jos, în profunzimea pielii. Peretele acelui por se poate rupe, ceea ce eliberează infecţia în piele.

Astfel, coşul devine mai mare şi chiar e posibil să te alegi cu un nodul – un fel de coş tare dureros aflat sub piele – sau cu un chist – o infecţie profundă şi uneori dureroasă, foarte greu de îndepărtat.

Nu mai trebuie să spunem că atunci când spargi un coş introduci în el bacteriile de pe mâini sau le poţi transfera pe cele deja existente în alte zone ale feţei.

Cum tratezi un coş

Tot ce poţi face este să ai răbdare… Între timp, ai grijă ca zona respectivă să fie mereu curată, dar nu îţi spăla faţa prea des – de două ori pe zi e suficient. Ca să scapi de infecţie, încearcă un unguent cu benzoyl peroxid, de exemplu Brevoxyl, care  va „usca” mai repede coşul.

sursa

Alimente sănătoase care înrăutăţesc acneea
Articolul anterior
Florile naturale – accesoriul perfect pentru coafura de mireasă
Articolul următor
Alte articole interesante