Cu toţii ne bucurăm de venirea verii şi ne dorim să profităm cat mai mult de razele soarelui. Pentru a obține numai beneficii din expunerea la soare, trebuie să avem în vedere câteva aspecte foarte importante.
Dr. Ina Trestian
Medic dermatovenerolog
Expunerea abuzivă la radiaţia ultravioletă UVA și UVB poate fi uneori extrem de periculoasă și poate avea două tipuri de efecte negative: efectul imediat manifestat sub forma arsurilor solare: înroşirea pielii, usturime, prurit, insolaţie şi efectul cumulativ generat de expunerea repetată la soare şi care produce îmbătrânirea prematură, riduri, cuperoză, rozacee, pete pigmentare, nevi (aluniţe), pistrui (efelide).
Este bine de ştiut că fiecare individ dispune de-a lungul vieții de un anumit număr de expuneri la soare. După epuizarea prematură a acestuia poate apărea oricând cancerul de piele. Deci, trebuie să respectam zilnic cele câteva reguli privind expunerea la soare:
– evitarea expunerii la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00;
– protejarea cu articole de îmbrăcăminte (pălărie de soare, tricou, ochelari de soare etc.);
– folosirea cremelor fotoprotectorii cu SPF ridicat. Folosirea acestor creme evită arsurile (eritemul solar), fără a împiedica bronzarea. Limitează de asemenea, modificările ce pot surveni la nivelul ADN-ului celular.
Orice arsură solară generează mutaţii la nivelul materialului genetic al celulei. În urma acestor mutaţii repetate apare melanomul (cancerul de piele). Pentru ca un produs să fie eficient trebuie să aibă un SPF (factor de protecţie solară) cât mai mare. Standardul de aplicare este de 2mg/cm2, cu 15-30 minute înainte de expunere și reîmprospătate la doua-trei ore, mai ales dacă se fac băi sau se transpiră intens.Orientativ, trebuie să ştiţi că cinci-şase linguriţe de cremă sunt suficiente pentru a acoperi întreaga suprafaţa corporală.
O fotoprotecţie eficientă se poate face cu ajutorul filtrelor organice sau al ecranelor minerale. Fotoprotecţia minerală este asigurată de oxidul de zinc şi dioxidul de titan – substanţe naturale ce împiedică ca radiaţia solară să fie absorbită de către piele, ea fiind reflectată înapoi în mediul înconjurător. Fotoprotecţia organică – este reprezentată de filtrele organice, de sinteză, ce asigură o foarte buna protecţie contra UVB şi UVA.
Laboratorul dermatologic ACM (Franţa) a creat o gama unică dermatologică de protecţie solară ce răspunde acestor necesităţi – Sensitélial!
Sensitélial este un veritabil succes tehnologic! MINIMUM de filtre organice şi minerale, dar optimizate şi sinergice, fără octocrylene (filtru chimic ce poate provoca alergii cutanate) pentru a obţine MAXIMĂ protecţie.
Complexul ultra-performant de filtre garantează protecţie extinsă – indice SPF 50+ şi 100+ pentru protecţie foarte ridicată, standardizată împotriva întregului spectru UVA/UVB, acoperire perfectă, fotostabilitate durabilă şi rezistenţă la apă, în acord cu normele europene de calitate şi siguranţă. Produsele Sensitélial sunt hipoalergenice, non-comedogenice, fără parfum, asigură hidratare intensă şi un adevărat scut anti-oxidant prin EXTRACT DIN PERLE, vitaminele C şi E. Plus la toate produsele cu fond de ten uniformizează şi catifelează tenul.
În încheiere, doresc să subliniez importanţa folosirii celui mai adecvat produs, în funcţie de tipul tenului şi zona unde se doreşte a fi aplicat.
Sensitélial fotoprotecţia şi siguranţa pielii tale!!!
Din gama dată în farmaciile noastre puteţi găsi :
– Sensitélial SPF 100+ cream, 40 ml (transparent)
– Sensitélial SPF 50+ cream, 40 ml (transparent)
– Sensitélial SPF 100+ cream Golden tint, 40 ml (fond închis)
– Sensitélial SPF 50+ cream Golden tint , 40 ml (fond închis)
–Sensitélial SPF 50+ cream Light tint, 40 ml (fond deschis)
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
Call-center: 022 46-18-18