Cum ar fi să ai câţiva melci plimbându-se pe faţa ta sau să îţi menţii tenul pufos cu lanolina din lâna de oi? Află care sunt beneficiile ingredientelor surpriză din produsele tale de îngrijire a pielii.
Excrementele de privighetoare împrospătează tenul?
Cel puțin unele centre spa din lume folosesc cu succes dejecţiile de pasăre în proceduri la nivelul feţei. Sunt utilizate excremente speciale – de la privighetori japoneze crescute în cele mai excelente condiţii şi hrănite organic. Dejecţiile sunt zdrobite praf, sterilizate prin metode fizice și apoi adăugate la tărâţe de orez. În timp ce esteticienii pro susțin că acest tratament oferă enzime ce calmează și reîmprospătează pielea, mulți dermatologi sunt de părere că e doar un moft.
Algele pentru o piele mai moale şi mai netedă
Există mai mult de 100 de ingrediente – derivaţi din alge folosite în produsele cosmetice în toată lumea, de la scrub-uri faciale la creme de corp. Întrucât algele pot reţine bine apa, unii profesioniști consideră că acestea oferă piele netedă și crează un look proaspăt. În plus, algele au nutrienți, cum ar fi fier, zinc, magneziu, cupru și siliciu, care ar putea hrăni celulele sănătoase ale pielii.
Lanolina din lâna de oi – potrivită pentru tenul uscat
Cosmetologii sunt de părere că același lucru care păstrează lâna de oaie atât de luxuriantă și pufoasă poate menține pielea moale şi hidratată. Lanolina este produsă de pielea oii, fiind colectată după ce lâna este tunsă. Din moment ce este atât de eficientă şi înmoaie pielea, vei găsi lanolina într-o mulțime de loțiuni, creme, pentru piele uscată și păr.
Celulele stem vegetale au efect anti-rid
Găsite în unele creme şi seruri anti-îmbătrânire, acestea provin de la plante, cum ar fi floarea de colț sau trandafirul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că celulele vegetale pot stimula reînnoirea pielii ce contribuie la riduri mai puţine, înlăturarea petelor de soare și a vaselor de sânge mici dilatate. Celulele stem vegetale stimulează formarea colagenului nou şi restrâng pielea.
Un ingredient din cappucino desumflă pungile
Cofeina este adăugată la unele produse de îngrijire a pielii pentru a revigora pielea, iar inclusă în cremele pentru ochi poate să îngusteze vasele de sânge din delicata zonă de sub ochi şi să reducă astfel temporar sacii. În plus, multe produse anticelulitice conțin cofeină cu scopul de a restrânge și a tonifia pielea, întrucat aceasta eliberează pielea de excesul de apă.
Lăptişorul de matcă ameliorează textura şi tonusul pielii
Lăptișorul de matcă provenit de la albine îmbunătățeşte tonusul pielii. Motivul pentru care unele branduri cosmetice promovează produsele lor conţinând acest ingredient este că laptişorul de matcă este compus mai mult din apă, proteine, zaharuri și include, de asemenea, grăsimi sănătoase, săruri și aminoacizi. Lăptișorul de matcă îmbunătăţeşte textura şi tonusul pielii, restrânge liniile fine şi ridurile.
Balele de melci hidratează şi redau strălucire tenului
Unele spa-uri folosesc melcii vii pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii în timp ce aceştia circulă pe suprafaţa feţei. Sunt folosiţi în special în spa-uri și centre de înfrumusețare din Japonia. Adepţii susţin că enzimele din balele de melci ajută la înlăturarea celulelor moarte de pe suprafaţa feţei și păstrează umiditatea, hidratarea, redau strălucire şi luminozitate tenului. Unii dermatologi însă sunt sceptici.
Ureea este un hidratant excelent al pielii
Ureea utilizată în loțiunile de față și creme nu este colectată natural, aceasta se produce sintetic în laborator. Graţie capacităţilor sale de hidratare, ureea funcționează ca un balsam, ce reduce pierderea de apă și ajută la îmbunătăţirea absorbţiei altor ingrediente de către piele.