Opt remedii naturale de albire a dinților

Toți ne dorim o dantură impecabilă, pentru aceasta nu e neaparat să treci prin cabinetul stomatologic. Metodele naturale de albire a dinților, pe care le vei găsi chiar în bucătaria ta, te pot ajuta să obții un rezultat pe măsură.

separator
646x404 (3)


Lămâia: o dată pe săptămână tăiaţi o felie groasă de lămâie şi frecaţi periuţa în ea. Apoi spălaţi-vă dinţii. Repetaţi procedeul timp de măcar cinci minute. Faceţi o pauză alte cinci minute apoi spălaţi-vă cu pasta de dinţi. Atenţie, dacă acuzaţi dureri puternice, atunci trebuie să vă duceţi la medicul stomatolog pentru a verifica dacă nu aveţi probleme de sănătate orală. De asemenea, după aplicare, spălaţi-vă foarte bine pentru a înlătura acizii citric care sunt puternici şi pot atenta la smalţul dinţilor.
Mai există o metodă care se foloseşte de lămâie şi anume clătirea dinţilor cu zeamă de lămâie. Aceasta de prepară o treime suc de lamâie şi două treimi apă. Această metodă poate fi folosită zilnic, mai puţin seara.

Bicarbonatul de sodiu: probabil unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor, bicarbonatul de sodiu trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară.

Căpşunile: se spune că pulpa de căpsune este un tratament foarte bun de albire a dinţilor dintre toate fructele. Căpşunile împrospătează foarte mult respiraţia. Merele în schimb au o structură abrazivă, mai rigidă care curăţă mai bine dantura. Puteţi fie să le mâncaţi, sau să faceţi o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu cu care să vă frecaţi pe dinţi.

Conopida: această legumă este recomandată pentru albirea dinţilor pentru că stimulează producţia de salivă şi previne formarea plăci dentare sporind sănătatea orală. Conopida, ţelina şi merele au un efect foarte bun în prevenirea bolilor dentare datorită aportului de vitamina C.

Coaja de portocală: Frecaţi dinţii cu coajă de portocală sau cu coajă de lămâie rasă şi uscată. Le puteţi amesteca şi cu busuioc sau cu frunze de salvie. Este un proces lent, dar garantat de specialişti. După ce îi frecaţi spălaţi-vă normal dantura. În cîteva luni dinţii dumneavoastră vor străluci.

Oţetul: un amestec eficient este cel din oţet de mere, puţină sare şi jumptate de lingură de praf de copt. Masaţi dinţii cu o perie înmuiată în pasta obţinută şi apoi clătiţi bine.

Acidul lactic: conusmaţi cât mai multe produse lactate – lapte, brânzeturi, iaurt – acestea combat afecţiunile gingivale şi întăresc smalţul dinţilor aducându-I şi mult mai multă strălucire.

Peroxidul de hidrogen: oxidanţii din această soluţie antiseptic albeşte dinţii. Clătiţi-vă de câteva ori pe lună, dar nu mai des. Dacă vreţi să o folosiţi de mai multe ori diluaţi-o cu apă, clătiţi timp de 1 minut şi scuipaţi. Aşteptaţi să îşi facă efectul încă un minut şi apoi clătiţi cu apă din abundenţă.

Sursa

Un festival de muzică din Rusia inundat la propriu de nămol
Articolul anterior
Imagini revoltătoare! O mamă îi face fiicei sale de 8 ani injecții cu botox și o epilează pe picioare
Articolul următor
Alte articole interesante