Șervețelele demachiante sunt dăunătoare pentru ten

Demachierea este cea mai importantă etapă din ritualul zilnic de frumusețe. Aceasta îți asigură un ten frumos, sănătos și proaspăt. Însă, dacă nu o faci corespunzător sau dacă nu folosești produsele potrivite, rezultatul poate fi dezastruos.

separator
Young woman wiping off liptick, mid section, close-up

Demachierea cu șervețele demachiante este, potrivit medicilor dermatologi, mai benefică decât lăsarea tenului murdar sau încărcat cu produse de make-up, însă în niciun caz la fel de eficientă precum demachierea ca la carte, făcută cu un produs sub formă de cremă, gel sau loțiune.

Șervețelele demachiante nu conțin ingrediente care să facă față îndepărtării produselor cosmetice de pe față și totodată a uleiurilor naturale. În concluzie, atunci când ne demachiem tenul folosind șervețele demachiante, nu facem altceva decât să împrăștiem bacteriile, compușii alergeni din make-up și murdăria pe întreg chipul. Mai mult decât atât, dacă nici nu ne clătim tenul după demachiere, toate aceste produse vor rămâne pe față și vor agresa pielea pe parcursul nopții.

Renee Rouleau, cosmeticianul celebrităților de peste Ocean, susține că demachierea tenului cu șervețele umede este similară cu spălarea hainelor fără clătire. Agenții de curățare într-adevăr desprind produsele de make-up, uleiurile naturale ale pielii și mizeria de pori, însă fără clătire acestea nu sunt îndepărtate de la suprafața pielii, sunt doar desprinse de aceasta.


Un alt dezavantaj al folosirii șervețelelor umede pentru demachiere constă în faptul că acestea accelerează apariția ridurilor din jurul ochilor. Întrucât servețelele îndepărtează cu dificultate machiajul ochilor, persoanele care se demachiază cu șervețele demachiante au tendința de a agresa foarte tare zona ochilor, apăsând și frecând pielea în mod repetat pentru îndepărtarea rimelului și a creionului dermatograf. Drept urmare, ridurile fine sunt favorizate.

Dacă totuși nu ai încotro și trebuie să te demachiezi cu șervețele umede, aplică șervețelul pe ochi și ține-l pe post de compresă cel puțin 15 secunde, iar abia apoi masează ușor zona pentru a îndepărta machiajul înmuiat în prealabil.

Sursa

De ce musulmanii nu consumă carne de porc?
Articolul anterior
Lili Lozan e nașă mare!
Articolul următor
Alte articole interesante