Unghii sănătoase în doar cinci pași!

Unghiile sunt cartea de vizită a fiecărei femei. Chiar dacă aparent sunt rigide, unghiile nu sunt mai rezistente decât părul sau pielea noastră. Tocmai de aceea toamna, când organismul nostru duce lipsă de vitamine, unghiile devin fragile, se exfoliază sau se pătează.

separator

Dacă îţi doreşti unghii sănătoase şi frumoase în acelaşi timp, iată ce trebuie să faci:

  • Pentru a trata unghiile exfoliate este necesar să utilizezi o fiolă de vitamina A uleioasă. În fiecare seară înainte de culcare masează-ţi unghiile cu acest ulei.
  • Pentru unghiile moi şi subţiri foloseşte uleiul de măsline. Ține unghiile timp de 10-15 minute într-un vas cu ulei de măsline, în fiecare zi, timp de o lună. Unghiile tale vor deveni mai tari şi vor căpăta un aspect sănătos.
  • Pentru regenerarea şi întărirea unghiilor amestecă o lingură de ulei de migdale cu o lingură de oţet de mere şi ţine unghiile înmuiate în această soluţie 10 minute, în fiecare seară, timp de 7 zile.
  • Pentru albirea unghiilor este indicat să le masezi cu o bucată de lamâie de 2-3 ori pe zi, lasă lămâia să acţioneze circa 30 de minute, repetă procedura timp de 7 zile. În scurt timp vei observa că petele dispar şi unghiile arată mai îngrijite.
  • Pentru a scăpa de petele de pe unghii, amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de apă oxigenată şi tamponează soluţia rezultată pe unghii. Lasă să acţioneze 5-10 minute, clăteşte cu apă călduţă şi apoi aplică ulei de măsline pentru a le hidrata.
  • Nu uita că toate aceste tratamente trebuie însoţite de o alimentaţie corectă bazată pe multe lactate şi pe un aport de calciu şi vitamine.

Sfat! În timpul tratamentului nu folosi acetonul, deoarece este cel mai dăunător produs ce usucă unghiile şi duce la exfolierea lor.

Cum ușurezi digestia după mesele copioase de sărbători?!
Articolul anterior
Motivul pentru care și-a pus pirostriile Vasile Macovei!!!
Articolul următor
Alte articole interesante