Tratamentul telangiectaziilor sau capilarelor dilatate cu laserul Dioda: o tehnologie de ultimă generație în dermato-cosmetologie

Telangiectaziile sau ,,steluțele” vasculare sunt niște dilatații vasculare rosii, albastre sau violacei, de mici dimensiuni, întâlnite cel mai frecvent pe față, pe nas sau pe picioare. Fiecare a patra femeie poate avea telangiectazii pe față, iar pe membrele inferioare acestea pot fi întâlnite la 80% dintre femei după o anumită vârstă.

separator

Cauzele apariției ,,steluțelor” vasculare nu sunt pe deplin stabilite. Totuși, sunt luați în considerație factori precum predispoziția ereditară, efectele adverse ale razelor ultraviolete asupra tenului, contracepția hormonală, sarcina și nașterea, șezutul sau poziția prelungită în picioare etc. Pe lângă faptul că sunt considerate o patologie vasculară, având rolul lor în dezvoltarea insuficienței venoase cronice, telangiectaziile sunt o problemă ce creează un disconfort estetic, neplăcut, ceea ce determină necesitatea eliminării acestora.

O procedură modernă de îndepărtare a telangiectaziilor este tratamentul cu laser Dioda – dispozitivul emite energie care este absorbită de hemoglobina din vase, coagulează sângele și determină închiderea dilatațiilor vasculare de la nivelul pielii.

Clinica Salon Dr. Lica oferă tratamente cu Laser Dioda – o tehnologie de ultimă generație cu eficiență maximă în tratamentul vaselor mici dilatate (telangiectazii sau ,,steluțe” vasculare) din jurul nasului, obrajilor, bărbiei sau membrelor inferioare. Medicul dermatolog-cosmetolog Ecaterina Lica ne dezvăluie mai multe detalii despre tratamentul cu Laser Dioda.

 • unicamd unica.md Care sunt avantajele terapiei cu Laser Dioda?
 • Ecaterina Lica Terapia cu laser este minim invazivă și, în general, reprezintă cel mai simplu tratament pentru telangiectaziile faciale, de asemenea denumite și ,,steluțe vasculare” sau ,,vene în pânză de păianjen”. Această procedură nu provoacă durere, iar timpul de recuperare este scurt.
 • unicamd unica.md Cum acționează laserul Dioda?
 • Ecaterina Lica Laserul Dioda este rezultatul unei tehnologii fine, care „închide” venele minuscule de până la 1.5 mm în diametru, coagulând hemoglobina din vase fără a afecta țesuturile din jur.

 • unicamd unica.md Procedura este dureroasă?
 • Ecaterina LicaTratamentul cu Laser Dioda este sigur și eficient. Majoritatea pacienților raportează o senzație de arsură ca fiind extrem de ușoară, dar anumite zone pot fi mai sensibile, cum ar fi buza superioară și nasul. În timpul procedurii, pacientul este așezat într-o poziție de relaxare. Lumina laser-ului este orientată direct spre zona afectată, iar dispozitivul emite un aer ușor rece pentru a ajuta la minimizarea oricărui disconfort.

 • unicamd unica.md Ce se întâmplă după procedură?
 • Ecaterina Lica După terapia cu laser, se observă o ușoară inflamație locală, pielea se poate înroşi sau învineţi. De obicei roșeața dispare în decurs de până la 5-8 zile. După tratament, se recomandă evitarea expunerii la soare sau la solar timp de 4-6 săptămâni, evitarea băilor fierbinţi și a substanţelor iritante.

 • unicamd unica.md Câte şedinţe sunt necesare?
 • Ecaterina Lica În cele mai multe dintre cazuri sunt suficiente 1-3 ședințe. Însă, în funcție de numărul și mărimea venelor, pot fi necesare mai multe ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni.

 • unicamd unica.md Cât durează vindecarea și când pot fi așteptate primele rezultate?
 • Ecaterina Lica Rezultatele tratamentului nu sunt imediate. Vasele de sub piele se vor schimba treptat de la o culoare roșie deschisă la cenușiu brun, apoi vor dispărea complet în cel puțin 2 până la 6 săptămâni.

Date de contact:

Adresă: Clinica Doctor Lica, Chișinău, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 184,

Telefon: 0767 98 877

Aliona Triboi: adevărata frumusețe este cea naturală, nu sunt fanul machiajului

Deși a crescut-o singură, mama a știut mereu să-i infiltreze interpretei Aliona Triboi dorința de a avea grijă de ea. “Oricât de ocupată aș fi nu uit să mă demachiez, este ceea ce fac indiferent de împrejurătăți”, ne spune artista în acest interviu.
Vă invităm și pe voi să îi aflați secretele de frumusețe și cum s-a simțit atunci când a testat noua gamă Equilibra, Vitaminica!

🌐 Fii la curent cu noutățile Equilibra Moldova:
Instagram
Facebook

Specialistul Oohlala răspunde: 10 întrebări esențiale despre epilare cu zahăr

Epilarea a fost mereu un subiect de discuție și a creat mereu diverse situații de contradicție. În acest video, împreună cu specialistul Oh la la, Diana Seu, am discutat despre cele 10 întrebări legate de epilarea definitivă cu zahăr. Ah da, te îndemnăm să ne scrii ce ai mai vrea să știi și promitem să venim cât mai repede cu răspunsul așteptat de tine!

🌐 Fii la curent cu noutățile salonului Online:

Instagram: https://www.instagram.com/oohlala_md/

Facebook: https://www.facebook.com/epilareoohlala

Uită de masaj facial și botox! Tunsori care te fac să pari mai tânără și te pun în valoare la orice vârstă

Masaj facial, botox, acestea sunt lucruri pe care femeile le fac în speranța că vor părea mai tinere. Dacă îți dorești o schimbare, avem o veste bună pentru tine, o coafură sau o tunsoare la modă poate avea un efect similar. Părul ajută la înmuierea liniilor faciale și, de asemenea, poate distrage atenția de la un gât ceva mai îmbătrânit, scrie unica.ro.

Coafura în stilul lui Brigitte Bardot

Pentru cele care doresc părul lung și nu agreează bretonul, o coafură inspirată de cea a actriței  Brigitte Bardot poate fi alegerea ideală. Straturile de păr vor încadra fața și vor crea un aspect sofisticat și sexy.

Coada

Coada are puteri miraculoase. Îți ridică sprâncenele, iar bonusul este că pur și simplu nu necesită prea mult timp.

Pixie

Cu o astfel de coafură, oamenii îți vor vedea mai întâi fața. Stiliștii recomandă un păr mai scurt pentru un lifting facial – cu cât mai scurt, cu atât mai bine. Părul mai lung face adesea ca fața să pară obosită și nu proaspătă. Desigur, tunsoarea pixie nu este pentru toată lumea, așa că e de preferat să îți consulți mai întâi stilistul.

Tunsoarea pixie adaugă instantaneu prospețime și o energie tinerească aspectului tău. Este o tunsoare confortabilă și populară, care arată bine și fără nicio coafare suplimentară.

Bob gradat

Oferă un look modern și mai multă structură părului. Joacă-te cu liniile diagonale, la un unghi de 45 de grade, iar la spate să fie extrem de scurt. Dacă nu te poți decide asupra unei tunsori, optează pentru un bob clasic. Este o opțiune universală, se potrivește aproape tuturor și arată bine atât pe părul drept, cât și pe cel creț. Tunsoarea bob adaugă farmec și eleganță aspectului tău. Dacă îți lași părul puțin dezordonat, poți avea un aspect șic și poți părea mult mai tânără.

Tunsorea în straturi

Este o opțiune de compromis, deoarece vă împrospătează cu siguranță aspectul fără a-l schimba dramatic. Această tunsoare la modă este bună pentru femeile cu fața plină, deoarece șuvițele texturate și alungite pot schimba frumos proporțiile.

Lob

Este o tunsoare de întinerire care ascunde cu succes schimbările legate de vârstă. Este perfectă pentru o față subțire, alungită, cu o bărbie proeminentă. Arată extrem de atractiv pe părul creț și nu necesită aproape nicio coafare.

Cascadă

O tunsoare în cascadă creează volum, iar șuvițele din jurul feței îi îmbunătățesc forma. Cascadele sunt ideale pentru părul drept, atunci când îți dorești o schimbare subtilă a aspectului tău, nu una drastică. Este o tunsoare grozavă de întinerire pentru o față dolofană și rotundă. Chiar dacă îți place părul lung, îți recomandăm să renunți la el și să optezi pentru un păr de lungime medie. Femeile care au intrat deja în cel de-al patrulea deceniu de viață arată mai feminine cu părul de lungime medie.

Dacă faci bucle pe părul de lungime medie, vei crea volum.  Părul subțire și turtit te face să arăți mai bătrână, dar volumul îți face fața mai ascuțită și ascunde ridurile .

Sfaturi de la stiliști

Specialiștii au câteva sfaturi pentru tine. Iată ce ar trebui să știi! În locul unei tunsori netede, e de preferat să le alegi pe cele pline și cu volum. Astfel de coafuri au un efect de întinerire. Coafurile asimetrice și dezordonate pot fi de mare ajutor dacă dorești să îți împrospătezi aspectul.

Bretonul dezordonat poate ascunde micile riduri de pe frunte, în timp ce bretonul asimetric își face privirea mai expresivă. Este de preferat să eviți bretonul gros și drept. Părul lung este adesea purtat în coc sau sub forma acelor răsuciri franțuzești, iar astfel de coafuri te pot face să arăți mai în vârstă.  Coafurile anti-îmbătrânire sunt simple. Tunsorile fanteziste și coafurile complicate subliniază în mod nefavorabil schimbările legate de vârstă. Alege tunsori simple și naturale, care sunt cu adevărat tinerești.

Avertismentul poliției: cele mai multe accidente rutiere produse în 2019 au avut loc în zilele de vineri
Articolul anterior
E panică în Moldova. De mâine cresc prețurile la benzină și motorină
Articolul următor