Tratamentul telangiectaziilor sau capilarelor dilatate cu laserul Dioda: o tehnologie de ultimă generație în dermato-cosmetologie

Telangiectaziile sau ,,steluțele” vasculare sunt niște dilatații vasculare rosii, albastre sau violacei, de mici dimensiuni, întâlnite cel mai frecvent pe față, pe nas sau pe picioare. Fiecare a patra femeie poate avea telangiectazii pe față, iar pe membrele inferioare acestea pot fi întâlnite la 80% dintre femei după o anumită vârstă.

separator

Cauzele apariției ,,steluțelor” vasculare nu sunt pe deplin stabilite. Totuși, sunt luați în considerație factori precum predispoziția ereditară, efectele adverse ale razelor ultraviolete asupra tenului, contracepția hormonală, sarcina și nașterea, șezutul sau poziția prelungită în picioare etc. Pe lângă faptul că sunt considerate o patologie vasculară, având rolul lor în dezvoltarea insuficienței venoase cronice, telangiectaziile sunt o problemă ce creează un disconfort estetic, neplăcut, ceea ce determină necesitatea eliminării acestora.

O procedură modernă de îndepărtare a telangiectaziilor este tratamentul cu laser Dioda – dispozitivul emite energie care este absorbită de hemoglobina din vase, coagulează sângele și determină închiderea dilatațiilor vasculare de la nivelul pielii.

Clinica Salon Dr. Lica oferă tratamente cu Laser Dioda – o tehnologie de ultimă generație cu eficiență maximă în tratamentul vaselor mici dilatate (telangiectazii sau ,,steluțe” vasculare) din jurul nasului, obrajilor, bărbiei sau membrelor inferioare. Medicul dermatolog-cosmetolog Ecaterina Lica ne dezvăluie mai multe detalii despre tratamentul cu Laser Dioda.

 • unicamd unica.md Care sunt avantajele terapiei cu Laser Dioda?
 • Ecaterina Lica Terapia cu laser este minim invazivă și, în general, reprezintă cel mai simplu tratament pentru telangiectaziile faciale, de asemenea denumite și ,,steluțe vasculare” sau ,,vene în pânză de păianjen”. Această procedură nu provoacă durere, iar timpul de recuperare este scurt.
 • unicamd unica.md Cum acționează laserul Dioda?
 • Ecaterina Lica Laserul Dioda este rezultatul unei tehnologii fine, care „închide” venele minuscule de până la 1.5 mm în diametru, coagulând hemoglobina din vase fără a afecta țesuturile din jur.

 • unicamd unica.md Procedura este dureroasă?
 • Ecaterina LicaTratamentul cu Laser Dioda este sigur și eficient. Majoritatea pacienților raportează o senzație de arsură ca fiind extrem de ușoară, dar anumite zone pot fi mai sensibile, cum ar fi buza superioară și nasul. În timpul procedurii, pacientul este așezat într-o poziție de relaxare. Lumina laser-ului este orientată direct spre zona afectată, iar dispozitivul emite un aer ușor rece pentru a ajuta la minimizarea oricărui disconfort.

 • unicamd unica.md Ce se întâmplă după procedură?
 • Ecaterina Lica După terapia cu laser, se observă o ușoară inflamație locală, pielea se poate înroşi sau învineţi. De obicei roșeața dispare în decurs de până la 5-8 zile. După tratament, se recomandă evitarea expunerii la soare sau la solar timp de 4-6 săptămâni, evitarea băilor fierbinţi și a substanţelor iritante.

 • unicamd unica.md Câte şedinţe sunt necesare?
 • Ecaterina Lica În cele mai multe dintre cazuri sunt suficiente 1-3 ședințe. Însă, în funcție de numărul și mărimea venelor, pot fi necesare mai multe ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni.

 • unicamd unica.md Cât durează vindecarea și când pot fi așteptate primele rezultate?
 • Ecaterina Lica Rezultatele tratamentului nu sunt imediate. Vasele de sub piele se vor schimba treptat de la o culoare roșie deschisă la cenușiu brun, apoi vor dispărea complet în cel puțin 2 până la 6 săptămâni.

Date de contact:

Adresă: Clinica Doctor Lica, Chișinău, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 184,

Telefon: 0767 98 877

Avertismentul poliției: cele mai multe accidente rutiere produse în 2019 au avut loc în zilele de vineri
Articolul anterior
E panică în Moldova. De mâine cresc prețurile la benzină și motorină
Articolul următor
Alte articole interesante