În timp ce mulți părinți își decid singuri mersul lucrurilor la sosirea pe lume a bebelușilor, în familiile regale există niște tradiții, unele străvechi, altele mai noi, care trebuie respectate. În anticiparea nașterii celui de-al treilea bebeluș al Familiei Regale a Marii Britanii, iată 14 reguli de care probabil nu ai auzit.
1. Urmașii la tron se nasc acasă
Este un obicei mai nou ca bebelușii din familia regală să fie născuți la spital, cum va fi și cazul următorului bebeluș al lui Kate și William. Până nu de mult, decenii la rând, femeile de viță nobilă aduceau copiii pe lume la Palatul Buckingham. Inclusiv Regina Elisabeta a II-a a născut la palat. Prințesa Diana și Kate au născut la spital, însă se zvonește că pentru cel de-al treilea bebeluș, Kate și-ar fi dorit o naștere acasă.
2. Un martor oficial era necesar în camera în care se năștea
O tradiție străveche cerea ca o persoană străină, un oficial, să fie prezent în timp ce o Alteță Regală dădea naștere. Acesta avea scopul de a confirma ca bebelusul s-a născut într-adevăr. Prințul Charles a fost printre primii bebeluși din Familia Regala pentru care nu a mai fost necesar un martor.
3. Taților nu le era permis accesul în cameră
Cândva, doar femeilor li se permitea accesul în camera în care femeia dădea naștere.
4. Nașterea e anunțată în fața Palatului
În prezent, practica se menține, însă acum hârtia este imprimată. În plus, William și Kate trimit emailuri sau mesaje pe Twitter încă de dinaintea anunțului oficial, făcut în fața Palatului Buckingham.
5. Nașterea unui nou moștenitor la tron, anunțată cu 62 de salve de tun
În semn de respect pentru diferite ocazii, inclusiv nașterea unui nou moștenitor, din Turnul Londrei se trag 62 de salve de tun.
6. Regina este prima informată legat de naștere
Această regula încă se respectă. Regina Marii Britanii a fost sunată de către William de pe un telefon criptat și a fost anunțată de nașterea Prințului George.
7. Nou-născuții primesc mai multe nume
Familia Regală obișnuiește să își onoreze membrii din celelalte generații, dând noilor născuți o succesiune de nume. De exemplu, William și Kate si-au numit fetița Charlotte Elizabeth Diana, incluzându-le aici pe străbunica și bunica copilului.
8. Membrii Familiei Regale nu au un nume de familie
Bebelușii din familia regală sunt cunoscuți după numele mic și teritoriul stăpânit. De pildă, Prințul George nu a primit un nume de familie la naștere, însă datorită faptului că tatăl sau este Duce de Cambridge, George are numele George Cambridge la școală.
9. Au mai mulți nași
Prințul George are șapte nași, Printesa Charlotte are cinci nași, însă nu toți sunt de viță nobilă.
10. Copiii de viță nobilă învață în sistem de homeschooling
Majoritatea membrilor Familiei Regale nu au fost la școală în adevăratul sens al cuvantului. Nici măcar Regina Elisabeta a II-a nu a fost la școală. De câteva decenii însă, Familia Regala s-a distanțat de această practică, iar copiii merg la școli private.
11. Sexul copilului nu este divulgat decât la naștere
Oricât s-ar specula în presă, sexul unui bebeluș regal nu se afla decât în ziua în care acesta se naște.
12. Botezul are loc la scurt timp după naștere
Bebelușii din Familia Regală apar prima dată oficial în public la botez. Acesta are loc la câteva zile sau săptămâni de la naștere.
13. Toți bebelușii din Familia Regala poartă aceeași ținută
Rochia alb-unt în care sunt botezați toți bebelusii de la Palat este o replică a rochiei ce a fost folosite in 1841, cand monarhul Marii Britanii era Regina Victoria. De atunci, ținuta a fost îmbrăcată de 62 de alți bebeluși de viță nobilă.
14. Indiferent de vârstă, niciun moștenitor nu este scutit de la ceremonia Trooping the Color
Trooping the Color este o ceremonie ce are loc anual de ziua Reginei, și la care prezența nu este facultativa, indiferent de vârsta membrilor familiei. În acea zi, se adună cu toții în balconul Palatului Buckingham pentru a asista la spectacolul aerian oferit de Royal Air Force, Forțele Armatei Britanice.