4 moduri de a-i asigura copilului tău un viitor de succes!

Cum te asiguri că educația copilului tău este potrivită pentru ceea ce îl așteaptă peste 10, 20 de ani? Cum să descoperi pasiunile micului explorator, ca să-i asiguri perspective promițătoare? Sunt întrebările care, probabil, și le pune fiecare părinte.

separator

Astăzi nu mai este suficient să-i oferi o școală bună, profesori calificați și activități extra-curriculare întâmplătoare – toate acestea mâine se pot dovedi a fi depășite. Există însă numeroase oportunități educaționale care, fiind „condimentate” cu abilități digitale, pot oferi posibilități nelimitate și pregăti copiii să facă față provocărilor.

Tekwill Academy Kids recomandă 4 domenii care nu doar îl vor captiva pe copilul tău, ci îi vor dezvolta abilități necesare în secolul XXI, oferindu-i șansa unui viitor prosper.

  1. 1. Robotica fascinantă. Cum poți învăța un copil matematică, fizică, geometrie, fără a-l forța cu noțiuni complicate? Mulți dintre pici visează să aibă un robot acasă sau să construiască diverse figuri. Imaginează-ți cum copilul tău, de la o vârstă fragedă, chiar de la 3 ani, cunoaște lumea animală și dezvoltă motorica, face calcule elementare (LEGO DUPLO, LEGO Engineering), la 7 ani construiește mașini autonome(LEGO WeDO), sau la 10 ani explorează cosmosul, creează roboți de luptă LEGO MINDSTORMS EV3), având în față doar un set LEGO.

Pentru copii, domeniul roboticii pare un joc de echipă fascinant. Posibil, micuțul tău va alege în viitor o altă profesie, decât cea de inginer, însă programarea roboților cu sarcini exacte îl va motiva prin rezultatele, îl va învăța să caute și să corecteze greșelile. Și cel mai important – aceste activități au numeroase beneficii pentru copii: le dezvoltă aspectul intelectual: memoria, logica, imaginația, gândirea spațială, aspectul fizic: motorica, coordonarea, acuratețea, caracterul: răbdarea și perseverența.

  1. 2. Programarea viitorului. Știai că, cel mai tânăr programator din lume are doar 11 ani? Jobul de programator este în topul căutărilor și ofertelor pe piața internațională, fiind și cel mai bine plătit în toată lumea. Dacă ai observat copilul tău, că îi reușește perfect să deseneze scheme sau descoperă cu interes modul de funcționare a unui ceas inteligent, atunci ajută-l să facă primii pași în căutarea vocației sale. Deseori, părinților le este dificil să țină pasul cu toate inovațiile, iar tehnologiile avansează foarte rapid. Din acest motiv, este recomandat pentru un începător în domeniul programării (Informatics Fundamentals – 13-16 ani) și electronicii (ARDUINO 12-16 ani) să pornească de la studierea elementelor de bază. Astfel, copilul va putea cu ușurință să însușească oricare limbaj de programare, în funcție de necesitate.

Cei mai mici sunt motivați de rezultate imediate, desigur. Va fi  mult mai captivant să înveți noțiuni importante și să creezi istoria unui personaj, într-o poveste interactivă cu un personaj preferat și  efecte de animație (Programare Interactivă – 8-10 ani). Chiar dacă copilul tău nu intenționează să-și dezvolte cariera în direcția IT, cu siguranță extinde creativitatea, memoria, gândirea analitică și critică.

  1. 3. Desenează-ți lumea! Designul grafic este una dintre profesiile de vis, în care se îmbină armonios creativitatea și gândirea analitică, de aceea se menține de câțiva ani în topul celor mai solicitate și îndrăgite profesii. Cu siguranță, asemenea abilități pot propulsa pe oricine în carieră, deoarece designul este parte integrantă a tuturor domeniilor profesionale. La orele de design grafic copiii creează postere, afișe, cărți de vizită, ilustrații, învățând să combine culori și elemente grafice pentru a realiza materiale vizuale de impact.
  1. 4. Provocarea intelectuală. Matematica este unul dintre obiectele de bază în dezvoltarea echilibrată a oricărui copil. Însă, deseori, cei mici percep matematica drept „un balaur cu 10 capete”. Uneori, copiii au nevoie de o singură lecție pentru a face o pasiune sinceră față de această materie. Matematică Distractivă poate fi o soluție pentru copiii din clasele II-IV, unde exercițiile și calculele devin o aventură cu ghicitori, ilustrații și jocuri, care intensifică atenția, logica și memoria copiilor, sporindu-le încredere în sine și în forțele proprii.

Alegând activități extrașcolare pentru copil, asigură-te că se potrivesc perfect copilului tău, felului cum percepe informația și îi valorifică talentul. O consultație a unui specialist din domeniu ți-ar putea fi de mare ajutor, întrucât va face conexiunea între felul unic de a fi al copilului tău, interesele lui și tehnologiile. Toate acestea, împreună, le vor dezvolta adevărate pasiuni și îi vor motiva să reușească, indiferent de cariera pe care o vor alege în viitor.
Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior
Încă 14 moldoveni, răpuși de Covid-19. Cine sunt noile victime?
Articolul anterior
Încă un ministru din Moldova, diagnosticat cu Covid-19
Articolul următor