62 de copii au fost internați în spital cu Covid-19

62 de copii sunt infectaţi cu noul tip de coronavirus. 55 dintre ei sunt internaţi la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii: 40 de copii se află în stare medie şi 15 prezintă forme uşoare de boală.

separator

Totodată, la Institutul Mamei şi Copilului sunt internaţi 7 copii, toţi în stare medie, transmite IPN.

Datele au fost prezentate de Svetlana Lupu, şef al Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Lupu, a precizat că, la momentul dat, nu sunt înregistrate cazuri grave în rândul copiilor diagnosticați cu COVID-19.

Toţi copiii internaţi beneficiază de tratament complex, cu posibilitatea să se afle împreună cu părinții. Durata de tratament depinde de forma infecţiei pe care o dezvoltă copilul. Acesta este diferită în funcţie de situaţie, de la două săptămâni până la 40 de zile.

Inițial, două instituţii internau copiii diagnosticaţi cu noul coronavirus. Copiii în stare medie şi uşoară erau internaţi la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar cei în stare gravă la Institutul Mamei şi Copilului.

Începând cu 8 mai, copiii diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19 din zona de nord a ţării pot fi internați la Spitalul Clinic Bălți.

Răsturnare de situație în cazul bebelușului din Sângerei. Copilul ar fi fost ucis de mama acestuia, suspectă de psihoză post-natală
Articolul anterior
Unicul oraș din țara noastră care a raportat doar un singur caz de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante