Anișoara Loghin a vorbit sincer despre experiența sa în rolul de mamă

Anișoara Loghin a vorbit despre experiența minunată de a fi mamă, în cadrul unui interviu recent. Prezentatoarea TV a recunoscut că deși a fi părinte este un lucru minunat, rolul aduce și momente extrem de provocatoare. În primele săptămâni după naștere, tânăra mamă spune că a fost chiar la un pas de depresie, iar în aceste momente mult a contat ajutorul din partea celor din jur.

”După ce am născut eu mă simțeam de parcă lumea continua să se rotească, iar eu m-am oprit pentru că nu prea ieșeam din casă, eram după cezariană. Era destul de frig, ploios și nu ieșeam cu copilul afară. Era complicat, abia făceam cunoștință cu nopțile nedormite, cu tot ce înseamnă schimbarea asta în viața mea. Hormonii te dau peste cap. Plângea el – plângeam și eu. A fost o perioadă în care m-am simțit puțin diferit, dar nu a fost vorba despre o depresie. Eu cred că femeile au nevoie de ajutor. Mie mi se pare fraza ”Las’ că toate au născut… Ce, ești prima? Toate au trecut prin asta!” – nu este o abordare corectă, a mărturisit Anișoara Loghin, în emisiunea iSănătate de la ProTV.

,,Suntem într-un secol în care trebuie să avem grijă de sănătatea noastră mintală, pentru că de la asta ni se trag toate bolile. Femeia are nevoie de ajutor după naștere. Trebuie să fie setate niște așteptări. Nu va fi un coșmar, nu despre asta vorbim. Există niște momente mai complicate care vin odată cu nașterea și tu ai nevoie de cineva care să te susțină, să-ți spună că va trece, va fi bine. Eu, slavă Domnului am avut oamenii aceștia lângă mine, pentru că plângeam la fiecare pas și nu înțelegeam cum oamenii zic că copiii sunt o mare fericire a vieții? Da, te uiți la el și simți o iubire enormă, dar în același timp tu te simți diferit…”, mărturisește jurnalista.

Prezentatoarea TV a dezvăluit motivul pentru care a decis să revină la muncă, la doar câteva luni după nașterea bebelușului.

,,Oricât de mult ar nega femeile, fiecare s-a simțit lăsată acolo undeva cu copilul. Despre lucrurile astea nu se vorbește, sau se vorbește în contextul: ”Ah, ce mamă rea este, a ieșit la muncă. Copilul are nevoie de mamă…”. Ei bine, copilul are nevoie de o mamă întreagă la cap și în momentul în care tu stai toată ziua izolată cu el, nu înseamnă că dragoste este mai multă. Tu te transformi într-o epavă… Vine soțul acasă și explodezi.

Eu lipsesc doar câteva ore. Am parte și eu de un respiro la emisiune, deși e muncă, și mă simt activă, implicată. Sper să le reușesc pe toate și să nu gafez”, a mai afirmat tânăra mămică.

În data de 15 octombrie micuțul Raul va împlini 7 luni.

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

În Chișinău va apare un monument al Reginei Maria a României
Articolul anterior
Moldoveni reținuți la vamă pentru infracțiuni de furt în Austria și Germania
Articolul următor