Bebelușul născut și abandonat în pădure este îngrijit în spital de către mama sa. Femeia regretă fapta comisă

Bebeluşul abandonat într-o podgorie din raionul Nisporeni se află în continuare la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, în prezent fiind îngrijit de mama sa, care regretă fapta comisă.

separator

Micuţul se simte bine, iar astăzi sau mâine urmează să fie externat. Informaţia a fost confirmată pentru publika.md de Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al IMC.

Totodată, primarul satului Mireşti, raionul Hînceşti, Victor Sinogaci, a declarat pentru Publika.MD că la externarea din spital, mama bebeluşului urmează să fie în continuare alături de el până când instanţa va lua o decizie privind acest caz.

„E regretabil ce s-a întâmplat. Ea a ascuns totul şi nimeni din sat nu a ştiut că este însărcinată. Ieri am vorbit cu mama bebeluşului. Dânsa a spus că ea vrea să fie alături de copil. A vorbit foarte frumos, doar că faptele sale sunt urâte. Deja instanţa urmează să decidă, dar deocamdată mama rămâne să aibă grijă de micuţ, evident că va fi în vizorul autorităţilor locale, a asistentului social”, a comunicat Victor Sinogaci.

Procuratura investighează cazul pruncului abandonat. Deocamdată nu se cunoaşte dacă femeia va fi lipsită de drepturile părinteşti.

Primarul satului Mireşti a mai spus că ceilalţi patru copii minori ai familiei se află în grija unor asistenţi parentali.

„Se simt bine, sunt în siguranţă. Pe parcursul a 45 de zile instanţa de judecată va decide ce urmează să facem cu aceşti copii. Familia respectivă nu are o locuinţă, locuia împreună cu buneii, condiţiile lasă de dorit. Li s-a oferit ajutor de mai multe ori.

Din informaţiile comunicate s-a dovedit că familia dată este în vizorul autorităţilor locale de un timp îndelungat, inclusiv din cauza consumului de băuturi alcoolice.

Noi suntem pentru integrarea copiilor în familie, ei nu au nicio vină, dar totodată noi le punem părinţilor, rudelor acestora condiţii pentru ca micuţii să poată avea un trai decent. Au fost ONG-uri străine care au dorit să ofere acestei familii spaţiu locativ prin intermediul unui proiect, însă tatăl copiilor a refuzat”, a menţionat Victor Sinogaci.

Amintim că femeia de 31 de ani şi-a abandonat copilul în via din Cristeşti, raionul Nisporeni, imediat după naştere. După ce e a stat câteva ore bune în bătaia soarelui, aruncat în mărăcini, micuţul a fost descoperit de către doi soți care lucrau în câmp.

Astăzi au decedat 9 moldoveni infectați cu virusul Covid-19
Articolul anterior
Coronavirus: Marea Britanie speră că va reveni la normalitate în jurul Crăciunului, dar se pregăteşte şi pentru al doilea val de infecție
Articolul următor
Alte articole interesante