Bebelușul născut și abandonat în pădure este îngrijit în spital de către mama sa. Femeia regretă fapta comisă

Bebeluşul abandonat într-o podgorie din raionul Nisporeni se află în continuare la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, în prezent fiind îngrijit de mama sa, care regretă fapta comisă.

separator

Micuţul se simte bine, iar astăzi sau mâine urmează să fie externat. Informaţia a fost confirmată pentru publika.md de Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al IMC.

Totodată, primarul satului Mireşti, raionul Hînceşti, Victor Sinogaci, a declarat pentru Publika.MD că la externarea din spital, mama bebeluşului urmează să fie în continuare alături de el până când instanţa va lua o decizie privind acest caz.

„E regretabil ce s-a întâmplat. Ea a ascuns totul şi nimeni din sat nu a ştiut că este însărcinată. Ieri am vorbit cu mama bebeluşului. Dânsa a spus că ea vrea să fie alături de copil. A vorbit foarte frumos, doar că faptele sale sunt urâte. Deja instanţa urmează să decidă, dar deocamdată mama rămâne să aibă grijă de micuţ, evident că va fi în vizorul autorităţilor locale, a asistentului social”, a comunicat Victor Sinogaci.

Procuratura investighează cazul pruncului abandonat. Deocamdată nu se cunoaşte dacă femeia va fi lipsită de drepturile părinteşti.

Primarul satului Mireşti a mai spus că ceilalţi patru copii minori ai familiei se află în grija unor asistenţi parentali.

„Se simt bine, sunt în siguranţă. Pe parcursul a 45 de zile instanţa de judecată va decide ce urmează să facem cu aceşti copii. Familia respectivă nu are o locuinţă, locuia împreună cu buneii, condiţiile lasă de dorit. Li s-a oferit ajutor de mai multe ori.

Din informaţiile comunicate s-a dovedit că familia dată este în vizorul autorităţilor locale de un timp îndelungat, inclusiv din cauza consumului de băuturi alcoolice.

Noi suntem pentru integrarea copiilor în familie, ei nu au nicio vină, dar totodată noi le punem părinţilor, rudelor acestora condiţii pentru ca micuţii să poată avea un trai decent. Au fost ONG-uri străine care au dorit să ofere acestei familii spaţiu locativ prin intermediul unui proiect, însă tatăl copiilor a refuzat”, a menţionat Victor Sinogaci.

Amintim că femeia de 31 de ani şi-a abandonat copilul în via din Cristeşti, raionul Nisporeni, imediat după naştere. După ce e a stat câteva ore bune în bătaia soarelui, aruncat în mărăcini, micuţul a fost descoperit de către doi soți care lucrau în câmp.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Astăzi au decedat 9 moldoveni infectați cu virusul Covid-19
Articolul anterior
Coronavirus: Marea Britanie speră că va reveni la normalitate în jurul Crăciunului, dar se pregăteşte şi pentru al doilea val de infecție
Articolul următor