Copil agresat de educatoare, într-un centru de plasament din Capitală

Scene de violență într-un centru de plasament din Chișinău. Un copil ar fi fost agresat fizic de o educatoare care supraveghea grupul de copii.

separator
Un filmuleț cu scena emoționantă a fost trimisă pe adresa redacției jurnal.md, în care se în care se vede cum o angajată îl agresează și strigă la un micuț.

Managerul instituției a declarat că imaginile sunt trucate. Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a pornit însă o anchetă de serviciu. Scena a fost filmată la Centrul de Plasament „Casa Gavroche”. Secvența video a fost însoțită de o fotografie din care înțelegem că pe corpul copilul ar fi rămas urme de pe urma maltratării.

Managerul instituției, Galina Jicol, a spus că imaginile ar fi fost trucate de către niște copii din preajma centrului. Jicol ne-a mai spus că, de fapt, educatoarea încerca să-l liniștească pe copil.

„Copilul a fost vopsit cu roșu și făcute niște lucruri foarte neplăcute. Copilul are probleme și atunci când ceva nu-i place se enervează și se izbește jos, se bate cu capul de podea și de pereți. În cazul când este în isteria asta noi trebuie să-l oprim, să-l strângem în brațe”, a declarat aceasta.

Mătușa băiatului, care se află în Italia, a aflat despre cele întâmplate și consideră că băiatul a fost, totuși, bătut. Ea spune că va veni acasă și va cere explicații.

Cazul a ajuns la Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Șefa interimară a Direcției, Valentina Volontir, ne-a spus că a fost pornită o anchetă de serviciu. Copilul se află la centrul de plasament mai bine de opt ani. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Cu Clickpay.md câștigă premii valoroase!
Articolul anterior
Un fost șef FBI a explicat cum oamenii pot fi convinși să poarte măști
Articolul următor
Alte articole interesante