De Ziua Profesorului, elevii sunt îndemnați să își felicite dascălii cu lucrări confecționate de ei

Pe 5 octombrie este marcată Ziua mondială a Profesorului. În acest context, Directia Educație îndeamnă părinții să nu colecteze bani, iar elevii să își felicite dascălii cu lucrări confecționate de ei.

separator

Totuși, mulți părinți sunt de părere că această sărbătoare nu trece niciodată fără plicuri și cadouri, iar de multe ori se exagerează. Directorul Liceului ,,Gheorghe Asachi”, Boris Volosatai spune că a emis ordin prin care interzice cadourile și colectările de bani în instituția pe care o conduce. Totodată, consideră că prin acest obicei părinții, mai degrabă, le fac un deserviciu profesorilor, pătându-le reputația.

Și Directia Educație a anunțat că interzice colectările de bani de Ziua Pedagogului. Rodica Guțu, Șefa Direcției Educație Chișinău propune ca darurile scumpe să fie înlocuite cu unele simbolice care nu necesită cheltuieli mari:

,,Cel mai frumos cadou e cel confecționat de mână, de aceea eu îndemn copii să vină cu o felicitare cu o ilustrată pentru profesorul drag”, a declarat șefa Direcției Educație pentru protv.md.

Lucrarea unui elev al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a ajuns în colecția Vaticanului
Articolul anterior
Povestea tânărului care a murit salvând sute de vieți, în timpul cutremurului din Indonezia
Articolul următor
Alte articole interesante