În prag de Anul Nou, sunt binevenite câteva idei de a petrece minunat Revelionul inclusiv cu cei mici, întrucât e și sărbătoarea lor, iar copiii și-ar dori să rămână cu amintiri frumoase și memorabile din sânul familiei.
Iată câteva idei creative pe care le poți aplica cu cei mici și, cu siguranță, vei aduce multă bucurie și împlinire în inimioarele lor! Așadar:
1. Gătiți-vă frumos!
Nu contează că petreceți Revelionul în sufragerie. O rochiță, un papion, o pălărie și-o pelerină vă vor face să vă simțiți ca pe covorul roșu. Adăugă și niște mustăți, ochelari, pălării de petrecere. Decorați casa cu ornamente sclipitoare, acestea sunt pe placul celor mici, dar și adulții le adoră. Fie că sunt globuri, ghirlande sau alte ornamente. Faceți câteva poze care, cu siguranță, îți vor lăsa amintiri frumoase.2. Faceți un cocktail împreună și cinstiți pentru noul an!
Desigur, poți prepara o băutură potrivită pentru copii. Puteți să alegeți pahare mai ochioase, pe care să le decorați cu zahăr pe margine, să le puneți umbreluțe, fructe sau figurine. Alegeți un pai haios și ciocniți elegant în prag de început de an! Prefaceți-vă că este ora 12 și sărbătoriți cum se cuvine, chiar dacă este înainte de ora lor de culcare.
3. Pregătiți borcanul amintirilor pentru anul care vine!
Faceți un borcan sau o cutie pe care să scrieți anul și în care, pe parcursul zilelor, când se întâmplă ceva special în familia voastră, povestiți pe o hârtiuță și puneți-o în borcan. Borcanul de memorii se va deschide la sfârșitul următorului an, de Revelion, când vă veți aminti cu drag de tot ceea ce ați scris.
Ei bine, e vorba despre altfel de artificii, dar la fel de amuzante și spectaculoase. Nu trebuie decât să faceți împreună cu cei mici confetti din diverse foi colorate. Le puteți adăuga sclipici, steluțe, buline, orice aveți de mici dimensiuni care vi se pare potrivit și sigur pentru cei mici. Ieșiți apoi în stradă, într-un loc ferit, faceți un cerc, puneți recipientul cu ”artificii” în mijloc și începeți distracția!
5. Faceți o numărătoare creativă până la ora fixă!
Nu aveți nevoie decât de 9 baloane de culori diferite. Atârnați-le pe o ață după ce le-ați umflat, apoi scrieți cu un marker negru pe fiecare cifrele de la 9 la 1, iar când vine momentul Revelionului (fie că este cel real, fie că este cel stabilit de voi), spargeți cu un ac un balon pe secundă, în timp ce strigați tare secundele care trec. 9….8….7…. și tot așa! Pentru a face ideea și mai creativă, puteți pune câte o urare în fiecare balon, iar cei mici, după ce acestea sunt sparte, pot să le strângă, iar cei mari le vor citi.
6. Faceți un interviu cu cei mici!
Dacă repetați această idee în fiecare an, veți putea aduna un caiet al răspunsurilor care va fi foarte amuzant și valoros în viitor. Iată câteva idei de întrebări:
1. Care este cea mai fericită amintire a ta?
2. De ce îți place să fii copil?
3. Care crezi că este cuvântul care te descrie cel mai bine?
4. Ce sfat le dai lu’ mami și lu’ tati?
5. Dacă ai putea fi un animal, ce animal ai alege să fii?
6. Care este cel mai frumos lucru pe care l-ai făcut pentru cineva?
7. Ce crezi că vei fi peste 10 ani?
8. Ce ai cumpăra dacă ai avea o grămadă de bani?
9. Cine este prietenul tău cel mai bun?
10. Ce îți dorești cel mai mult să faci în anul care vine?
7. Faceți o capsulă a timpului!
Într-o cutie puneți fiecare câteva lucrușoare care vă definesc în acest moment. Măsurați-vă cu toții și scrieți pe o foaie înălțimea fiecăruia, greutatea, vârsta etc. Apoi, pe foi colorate, faceți-vă conturul mâinilor. Puteți adăuga în capsula timpului și interviul făcut copiilor. Capsula timpului se va deschide numai la Revelionul viitor!