,,Academia Dezvoltării și Creșterii Personale – ADC” – oportunitatea perfectă pentru cel mic de a petrece vara util

Asociația Obștească ,,Alături de Copii” lansează ,, Academia Dezvoltării și Creșterii Personale – ADC” – oportunitatea perfectă pentru cel mic de a petrece vara într-un mod productiv și util. Cursul include 12 training-uri și 4 pauze interactive în timpul cărora copii vor dezvolta capacități ca ambiția, respectul de sine și a celor din jur, curajul, autodeterminarea și motivarea de a deveni mai bun, proactivitatea, toleranța, civismul și multe alte abilități care vor ajuta piciul să fie încrezut în propriile puteri și să-și dezolve gustul intelectual.

separator
Gîndirea critică, Liderism, Educație financiară, Oratorie, Comunicarea eficientă cu cei din jur, Gestionarea
conflictelor și Gîndirea comunitară – acestea sunt tematicile pe care le vom aborda în timpul academiei.

!!! LINK DE ÎNREGISTRARE !!! http://bit.ly/AcademiaDezvoltăriișiCreșteriiPersonale

PERIOADA : 20 – 24 august
LIMITA DE VÂRSTĂ : 7 – 9 ani GRUPA I (09:00 – 11:30)
10 – 12 ani GRUPA II (12:30 – 15:00)
LOCAȚIA : BP ,,ONISIFOR GHIBU”
PREȚ : 500 leiSCOPUL: Dezvoltarea abilităților și competențelor necesare pentru a deveni un individ ambițios, curajos, încrezut și stăpîn al propriei corabii.
OBIECTIVE:
– Comunicarea asertivă și exprimarea clară a mesajului
– Analiza critică a informației
– Structurarea discursului
– Lupta cu emoțiile în public (exprimarea liberă a opiniei, dar și libertatea scenică)
– Gîndirea limpede și autoapararea de dezinformarea media
– Cunoașterea noțiunii de liderism și a tipurilor de lideri în societate
– Conducerea eficientă a echipei
– Automotivarea și dezvoltarea ambiției
– Creșterea gustului intelectual
– Familiarizarea cu noțiuni simple economice
– Constientizarea necesității de a fi un consumător responsabil
– Înțelegerea valorii banilor
– Dezvoltarea sentimentului de proactivitate, toloranță și bunătate socială
– Comunicarea eficientă cu semenii sai
– Cunoșterea strategiilor de gestionare a conflictelor
– Creșterea sentimentului și a datoriei civice în calitate de un cetățean responsabil
– Dezvoltarea gîndirii comunitare
– Conștientizarea necesității educației non formale !!!Cine sunt conducătorii și moderatorii Academiei?
Aslanov Vlada și Chichioi Emil , fondatorii organizației cu o experiență de peste 3 ani în domeniul educației
non formale pentru copii doresc să îmbunătățească sistemul de învățămînt din Republica Moldova oferind
astfel lecții pe tematici actuale, dar și esențiale liderului în devenire, dezvoltînd capacități imperative pe care
școala din păcate nu o poate face.

Pe lîngă pasiunea față de copii și sfera academică, tinerii sunt angajați civic în mai multe organizații din țară,
deoarece cred că doar astfel pot oferi Moldovei un viitor mai bun.

Cu cunoștințe noi de la universități prestigioase din Uniunea Europeană, acești tineri vă garantează un mod
nou de predare pentru copilul dvs, nu doar din punct de vedere a ceia ce va învăța cel mic, dar și cum îi va fi
livrată informația, un lucru crucial în educarea acestora.Lista de traininguri:
1. EU MĂ POT EXPRIMA CRITIC
2. EU ANALIZEZ CRITIC INFORMAȚIA DIN JURUL MEU
3. EU VORBESC STRUCTURAT ȘI CLAR
4. EU AM CURAJUL SĂ VORBESC ÎN PUBLIC ȘI CUNOSC UNELE TRUCURI UTILE
5. EU SUNT UN LIDER MOTIVAT ȘI AMBIȚIOS
6. EU POT CONDUCE O ECHIPĂ EFICIENT
7. EU SUNT PROACTIV
8. EU POT COMUNICA EFICIENT CU CEI DIN JUR
9. EU POT GESTIONA CONFLICTELE CU CEI DIN JUR
10. EU ÎNȚELEG NOȚIUNI SIMPLE ECONOMICE
11. EU SUNT UN CONSUMATOR RESPONSABIL
12. EU SUNT UN CETĂȚEAN RESPONSABIL ȘI MĂ IMPLIC ACTIV CIVIC

Pentru mai multe detalii accesați aici!!!

CONTACTE: alaturidecopii@gmail.com / 079290837

Furios pe Putin, Donald Trump îl atacă și pe Volodimir Zelenski

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat duminică enervat de omologul său rus Vladimir Putin şi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, exprimându-şi frustrarea faţă de obstacolele care împiedică un acord de încetare a focului între cele două ţări, relatează AFP citat de digi24.ro.

Donald Trump s-a declarat iniţial „foarte supărat” şi „furios” de reticenţa preşedintelui rus de a se angaja într-un acord de încetare a focului în Ucraina şi a ameninţat că va impune noi taxe pe petrolul rusesc, potrivit unui interviu acordat duminică postului NBC, scrie News.ro.

„Am fost foarte enervat, furios” pe Vladimir Putin după ultimele sale comentarii cu privire la Ucraina, a declarat Donald Trump la telefon jurnalistei NBC Kristen Welker. Şeful statului a ameninţat că va impune „tarife secundare pentru tot petrolul care pleacă din Rusia”. Vineri, preşedintele rus evocase ideea unei „administraţii de tranziţie” pentru Ucraina, sub egida ONU, pentru a organiza alegeri prezidenţiale „democratice” în ţară şi a negocia apoi un acord de pace cu noile autorităţi.

Cu toate acestea, în declaraţiile ulterioare de duminică, Trump şi-a moderat tonul faţă de Putin şi l-a atacat pe omologul său ucrainean, pe care l-a acuzat că vrea să întoarcă spatele unui acord privind mineralele ucrainene pe care Statele Unite doresc să le exploateze. Vorbind cu jurnaliştii la bordul Air Force One, preşedintele american şi-a explicat frustrarea.

„Am fost dezamăgit într-un fel”, a declarat Trump, în special în legătură cu „unele dintre lucrurile pe care (Vladimir Putin) le-a spus în ultimele două zile despre Zelenski, pentru că el nu îl consideră pe Zelenski credibil”. „El ar trebui să facă o înţelegere cu el, indiferent dacă îi place sau nu”. „Aşa că nu am fost mulţumit, dar cred că va fi unul bun şi cu siguranţă nu aş vrea să impun Rusiei tarife secundare”.

Donald Trump şi-a îndreptat apoi criticile către preşedintele ucrainean. „Văd că încearcă să se retragă din acordul privind pământurile rare. Şi dacă o va face, va avea probleme. Mari, mari probleme”, a spus el. „Avem un acord privind pământurile rare şi acum el spune, ei bine, ştiţi, vreau să renegociez acordul. Vrea să devină membru al NATO. Ei bine, el nu va fi niciodată membru al NATO. El înţelege asta. Aşa că vrea să renegocieze acordul”.

După trei ani de război care au făcut zeci de mii de victime, Donald Trump îşi propune să pună capăt conflictului. În acest scop, el a rupt izolarea diplomatică impusă de Occident lui Vladimir Putin după invazia rusă din Ucraina. Administraţia sa face presiuni pentru o încetare rapidă a războiului, organizând discuţii indirecte cu oficiali ruşi şi ucraineni, dar acestea nu au produs niciun progres concret.

Sub presiunea SUA, Kievul a fost de acord cu o încetare necondiţionată a luptelor timp de 30 de zile, pe care Moscova a respins-o de atunci. Rusia a fost de acord cu un moratoriu mult mai limitat asupra siturilor energetice, dar Moscova şi Kievul se acuză reciproc de încălcarea acestuia. Ambele părţi au fost de acord în principiu cu un armistiţiu în Marea Neagră, dar Moscova a pus apoi condiţii, inclusiv ridicarea sancţiunilor de către ţările occidentale, care nu par a fi acceptate pe termen scurt.

„De prea mult timp, propunerea americană pentru o încetare necondiţionată a focului a rămas pe masă fără un răspuns adecvat din partea Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski sâmbătă seara. Kievul a acuzat Rusia de „crime de război” după ce o serie de atacuri cu drone au ucis cel puţin două persoane şi au lovit un spital militar din Harkov sâmbătă seara. Duminică, Rusia a revendicat capturarea unui sat aflat la şapte kilometri de frontiera administrativă a regiunii Dnipropetrovsk din centrul Ucrainei, o regiune în care forţele Moscovei nu au mai pătruns până acum.

Din 1 aprilie, șoferii pot circula fără faza scurtă a farurilor pe timp de zi

Din 1 aprilie, conducătorii auto pot circula fără a include faza scurtă a farurilor pe timp de zi. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere. Totuși,  în cazul condițiilor meteo nefavorabile, va fi necesară includerea luminii de întâlnire sau a farurilor anti-ceaţă.

Pentru prima dată, măsura privind conectarea farurilor și pe timp de zi a fost aplicată în anul 2009.

Un avion s-a prăbușit peste o casă în SUA

Cel puțin o persoană a murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o casă din Brooklyn Park, Minnesota, sâmbătă după-amiază, provocând un incendiu uriaș, au declarat autoritățile, potrivit CNN, citat de libertatea.ro.

Aeronava, un avion care putea să transporte șase persoane, a lovit casa în jurul orei 12:20, ora locală, în timp ce se îndrepta către Aeroportul Anoka County-Blaine din Minneapolis, sosind de pe Aeroportul Internațional Des Moines din Iowa, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat.

Încă nu este clar câți oameni se aflau în avion, dar oficialii confirmă cel puțin un deces, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al orașului Brooklyn Park, Risikat Adesaogun.

Nu au fost raportate victime din interiorul casei. Imaginile video de la fața locului arată că locuința este complet cuprinsă de flăcări, în timp ce mai mulți martori stau și privesc, iar pompierii avertizează: „Casa este în flăcări. Vă rugăm să vă îndepărtați din zonă!”. Când echipele de pompieri au ajuns la fața locului, casa era complet în flăcări. Aeronava nu a fost găsită decât după ce focul a fost lichidat. „Nu au existat victime. Toată lumea a ieșit din casă în siguranță”, au transmis reprezentanții pompierilor.

A căzut din cer

O cameră a surprins momentul în care avionul cade din cer peste o casă. Cindy Leitschuh a declarat pentru CNN că familia ei a surprins, fără să știe, un videoclip cu avionul.

În timp ce soțul ei Curt și fiul lor în vârstă de 8 ani se jucau în fața casei. „Fiul meu de 8 ani a văzut avionul urcând și coborând. A crezut că este o dronă. Apoi a văzut mult fum negru”, a spus Leitschuh. Într-o declarație pe X, guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a declarat: „Echipa mea este în legătură cu oficialii locali de la fața locului din Brooklyn Park și monitorizăm îndeaproape situația. Mulțumim celor care au răspuns la apel.”

La conferința de presă, primarul din Brooklyn Park, Hollies Winston, i-a mulțumit lui Walz pentru că „ne sprijină și oferă resurse orașului nostru”. FAA și National Transportation Safety Board investighează incidentul. Suburbia Brooklyn Park se află la aproximativ 11 mile nord de Minneapolis.

Fraze care trebuie să le spuneți oamenilor măcar odată-n viață
Articolul anterior
Cerealele în alimentația bebelușilor! Inga Ojog alege Cerealele Nestlé® 
Articolul următor
Close menu