Copiii de vârstă preșcolară și elevii sunt hrăniți în cantinele instituțiilor de învățământ cu prea multe făinoase și produse de panificație ceea ce poate duce la obezitate, susţin medicii din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP).

Specialiştii CNSP au analizat calitatea alimentației copiilor instituționalizați în perioada 2011- 2014 și a descoperit un consum sporit al pâinii, crupelor, pastelor făinoase, produselor de patiserie și uleiului de floarea soarelui. Consumul acestora depășește normele fiziologice de consum pe zi la un copil. Pe de altă parte, în meniul copiilor se constată un deficit de produse de origine animalieră (carne, pește, lapte etc.) cât și a celor de origine vegetală, scrie mednews.md
„Alimentația neechilibrată a copiilor poate conduce la boli, una dintre ele fiind obezitatea. Astfel, în perioada anului 2014 au fost depistați în stadiu de obezitate la vârsta de 13 – 15 ani 2,5% din fete și 1,9% din băieți”, scrie doctorul Mariana Tutunaru, într-un raport pentru CNSP. Pe lângă meniul lipsit de diversitate, copiii suferă des de boli ale aparatului digestiv. La preșcolari, aceasta este pe locul doi printre cele mai frecvente maladii, iar la elevi – pe locul 4.
Sursa: www.mednews.md