CAMPANIA UMANITARĂ – „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”

Fundația de Binefacere Caritas Moldova anunță lansarea campaniei „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală” pentru sprijinirea copiilor, care nu au posibilități de a-și achiziționa rechizite școlare, și pentru motivarea lor să-și continue studiile la școală. Scopul campaniei este de a preveni abandonul școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii.

separator
campania umanitara
Campania de colectare se va desfășura pe o perioadă de 12 zile, iar în ultima zi, pe data 29 august, la Centrul Social Caritas Moldova, situat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din Chișinău, va fi organizat un eveniment de caritate pentru 45-50 de copiii din clasele primare din or. Chișinău și din com. Stăuceni.


Evenimentul de lansare a campaniei coincide cu perioada în care copiii și părinții se pregătesc cu cele necesare pentru a începe anul școlar, și va cuprinde un program distractiv pentru copii:

„Atelier de alimentație sănătoasă”, „Ateliere Hand-Made”, „Starturi Vesele”. De aceea, la finalul evenimentului fiecare copil va fi premiat cu ghiozdane și rechizite școlare, pentru participare activă în activitățile organizate de animatorii și de voluntarii noștri.

„Sărăcia copiilor este una dintre cele mai importante cauze ale excluderii sociale. Copiii reprezintă una dintre cele mai defavorizate categorii ale societății moldovenești, constituind 27% din populația săracă și 30% din populația extrem de săracă. Incidența sărăciei în rândul copiilor este de 33%, în timp ce printre populația generală aceasta este de 30%. Majoritatea copiilor săraci din Moldova trăiesc în regiunile rurale și în sate („Creștem mari în Republica Moldova” – Unicef)”.

Luând în considerație importanța prevenirii abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii, Caritas Moldova atrage atenția asupra seriozității problemei menționate și invită la implicare în campania „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”.

Educația este cea mai sigură cale de a scăpa de sărăcie.

Ajută-ne să pregătim rucsacul unui copil nevoiaș!
Invităm doritorii să dăruiască rechizite școlare sau chiar ghiozdanul propriu daca este într-o stare bună la adresa: str. Gheorghe Asachi 30/1, MD-2028 Chișinău, Tel/fax: +373 22 29 31 49

De asemenea, sunt binevenite donațiile bănești, care vor fi folosite în scopul de a achiziționa rechizite școlare și ghiozdane pentru copiii defavorizați. Cu acest scop, pe 19 – 27 august va fi instalată o boxă de colectarea donațiilor la târgul școlar „SCHOOL FAIR-2017 – Ne pregătim de școală împreună!” organizat în această perioadă, C.I.E. „Moldexpo” .

Puteți efectua donații online, direct și sigur pe site-ul nostru: caritas.md , menționând că donația este pentru campania: „Ajută-mă să-mi pregătesc rucsacul de școală”.

Pentru informații suplimentare, rugăm ne contactați la Tel/fax: +373 22 29 31 49, 079 088 079 secretariat@caritas.md

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, este o organizație cu caracter umanitar și non-profit, care se îngrijește de cei mai nevoiași din țara noastră de mai mult de 21 de ani. Caritas Moldova vine în sprijinul copiilor și tinerilor din familii defavorizate, oferindu-le oportunități alternative de dezvoltare personală prin proiecte sociale implementate prin intermediul „Centrelor de Zi”, ”Atelierelor de creație”, Centrelor de educație preșcolară pentru copii din localități rurale”, Centrelor de zi și de plasament temporar pentru copiii din familii social-vulnerabile”, și prin programe educaționale.

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Tragic! O femeie din Chișinău a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Andreea Bănică, despre soțul ei: „Lucian este singurul iubit din viața mea, deja de 20 de ani”
Articolul următor