Ce este o mini-grădiniță?

Alegerea unei grădinițe mereu a fost o problemă delicată pentru părinți. Fiecare dorește pentru copilul său un mediu în care să se simtă bine, să socializeze, să obțină atenția și căldura cuvenită. În acest caz Programul Mini Grădinița INGENIUM este o opțiune perfectă. Aici ai posibilitatea să alegi: un program pentru jumătate de zi, sau unul pentru toată ziua, dozat cu jocuri educative și activități tematice.

separator

12804856_1713048508906653_5261416334378976416_n

Deseori, părinții renunță la grădinițe și se ocupa singuri de educația și dezvoltarea micuțului, ceea ce – nu este întotdeauna corect. Pentru o dezvoltare armonioasă, copilul are nevoie să socializeze cu semenii, să se joace cu ei, să se obișnuiască cu lucrul în grup. Și în acest caz, Programul Mini-Grădinița ar fi o alegere perfectă.

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unei mini-grădinițe:
–           În grupă sunt maxim 10-12 copii, ceea ce garantează că copilul va primi atenția cuvenită.
–          Copilul petrece timpul într-un mediu agreabil și învață să comunice cu semenii săi. Aceasta îi va permite copilului să se adapteze social și îl pregătește din punct de vedere psihologic pentru viața în societate.
–          Copii urmează programe elaborate de pedagogi şi educatori calificaţi; beneficiază de săli moderne, mobilier din lemn natural, program de învățare a limbii engleze, dansuri și mișcare, artă și creație,arta comunicării, jucării eco, perne moi, nisip kinetic și tablă interactivă Smart.
–          Copilul se dezvoltă multilateral.
–          Părinții au timp pentru a-și efectua treburile proprii.

Ce va învăța copilul la Mini Grădinița INGENIUM?

Abilități sociale si emotionale:
   –          Să-și exprime emoțiile sau sentimentele;
–          Să-și controleze impulsurile;
–          Să știe să asculte;
–          Să urmeze instrucțiuni simple;
–          Să împartă jucării și lucruri etc.

Toate acestea fac parte din dezvoltarea emotionala si sociala a copilului.

Abilități motorii:
–          Să alerge.
–          Să meargă în linie dreaptă.
–          Să arunce mingea.
–          Să bată din palme sau să aplaude.
–          Să facă puzzle-uri simple;
–          Să țină corect în mânuță creionul sau pixul.
–          Să se îmbrace sau dezbrace singur;
–          Să taie sau decupeze forme din hârtie etc.

Abilități cognitive sau intelectuală.

Creierul copilului se dezvoltă cel mai mult în primii ani de viață. Programa instructiv-educativă a oricărei grădinițe este concepută astfel încât să stimuleze dezvoltarea intelectuală și cognitivă.

Din dezvoltarea cognitivă de la această vârstă fac parte abilități de bază precum:

–   Cititul.

–   Scrisul.

–   Aritmetica (calculele simple).

Abilități de vorbire:

–  Rostirea completă a propriului nume și prenume.

– Memorarea și rostirea corectă a numelor celorlalți.

–  Enumerarea cifrelor.

–   Formarea frazelor din 6-8 cuvinte;

– Abilitatea de a completa fraze sau propoziții din care lipsește un cuvânt etc.

În momentul în care intră în clasa întâi, copilul care a mers la grădiniță are deja formate principalele abilități de scriere și citire, are un vocabular bine dezvoltat și chiar și o cultură generală bogată.

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

16 modele de manichiură pe care nu trebuie să le încerci! Mori de râs
Articolul anterior
Iată în cât timp spermatozoizii ajung în trompele uterine
Articolul următor